3 sekunde su ključne: Jelena Gavrilović ima recept za savršen italijanski tiramisu
Tiramisu po receptu Jelene Gavrilović
Tiramisu je jedna od omiljenih italijanskih poslastica, u kojoj posebno uživaju ljubitelji kafe. U moru varijacija na temu, tiramisu po receptu Jelene Gavrilović najviše podseća na pravi italijanski dezert a tajna je u pravilu 3 sekunde.
Naime, Jelena tvrdi da su tri sekunde idealno vreme koje treba utrošiti za umakanje piškota u kafu, kako bi bile savršeno natopljene i ne bi se raspale.
Pročitajte: Stan u Beogradu na vodi zamenila luksuznom vilom na Senjaku - Zavirite u raj u koji se Jelena Gavrilović preselila sa verenikom (FOTO)
Sastojci:
300 g piškota
4 jaja
100 g šećera
500 g maskarpone sira
300 ml kafe, najbolje da bude espreso
nezaslađeni kakao prah
2 kašike ruma
Tiramisu po receptu Jelene Gacrilović - Priprema:
Za početak napravite kafu. U nju dodajte rum. Potom odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg. Znaćete da su gotova kada okrenete posudu naopačke, a ona ne mrdnu.
U drugoj posudi ulupajte žumanca sa šećerom dok ne pobele i sav se šećer ne istopi, otprilike 3-5 minuta. Zatim izvadite maskarpone i umešajte ga sa žumancima. Potom lagano dodajte belanca i mešajte, malo po malo, da se sve lepo sjedini u kremastu smesu.
Kada je krem gotov, počnite da ređate kolač. Piškote umočite u kafu na najduže tri sekunde, pa ih slažite. Preko njih stavite krem, pa onda još jedan red natopljenih piškota, pa opet krem.
U zavisnosti od posude možete naređati dva ili više redova. Po vrhu pospite kakao kroz cediljku da se svuda ravnomerno rasporedi. Kolač stavite u frižider. Trebalo bi da stoji barem tri sata, po mogućstvu preko noći.
Komentari (0)