Lepota

Tajne lepote Skandinavki: Bez skupih krema, a najvažniji bjuti trik je potpuno besplatan

Nega Skandinavki nije komplikovana

Tajne lepote Skandinavki: Bez skupih krema, a najvažniji bjuti trik  je potpuno besplatan

PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstcok

Nega Skandinavki nije komplikovana, kao ni njihov životni stil. Skandinavke širom sveta povezane su sa minimalizmom. Štaviše, ne tiče se samo načina života, već i stila, kao i navika lepote. One neguju svoju prirodnu lepotu i održavaju je tokom života jednostavnim rutinama.

Pročitajte:Mejkap trik koji u sekundi čini da izgledate blistavo i sveže

Mnoge od njih započinju jutro umivanjem lica hladnom vodom . Ova procedura vam omogućava da stimulišete metabolizam, smanjite otok i, naravno, konačno se probudite i saberete misli. Da, pranjem lica nećete moći da izbrišete podočnjake i posledice zabavne večeri, ali možete vrlo dobro da osvežite lice.

Mnogi kozmetolozi savetuju da za ovaj ritual koristite filtriranu ili flaširanu vodu, koja se prethodno mora ohladiti u frižideru. Druga opcija: unapred pripremite kockice leda u koje možete dodati peršun, kamilicu ili šipak.

Shutterstock

 

 

U domovima skandinavskih lepotica nikada nećete naći desetak tegli sa različitom kozmetikom. Na toaletnom stolu će biti minimalna količina krema, seruma i losiona koji nisu samo efikasni, već i ekološki prihvatljivi. Pre nego što dopuni svoju kozmetičku torbu, svaki stanovnik severne zemlje pažljivo će proučiti sastav kozmetike i saznati da li je testiran na životinjama.

Danska manekenka Džozefin Skriver rekla je da svakodnevno tonira kožu koncentratima kiselina, enzimima i antioksidansima, nanosi serume sa vitaminima C i E, koristi hidratantnu kremu i termalnu vodu koja umiruje i obnavlja dermis, a takođe povećava njena zaštitna svojstva.

Prirodne kompozicije koje uključuju ekstrakte bobica, morskih algi, bilja ili gline  su obavezne za devojke sa severa . Skandinavke često prave sopstvene maske i pilinge po proverenim receptima. Zahvaljujući principu svesne potrošnje, ne troše ogromne količine novca na nove kozmetičke proizvode i uvek tačno znaju na čemu će im koža biti zahvalna.

Shutterstock

 

 

U Finskoj postoji izreka:"Кada ste srećni, vaše lice zrači sjajem koji se ne može postići šminkom.". Zbog toga u skandinavskim zemljama retko vidite devojku sa teškom šminkom. Svi pokušavaju da se oslone na hidratizovanu i zdravu kožu.

„Severne kraljice“ nisu ništa manje pažljive prema nezi kože ruku i stopala nego prema licu. Zahvaljujući navici redovnog nanošenja kreme , manikira i pedikira (čak i higijenskog, bez premaza)  ovi delovi tela uvek izgledaju negovano.

Кada je u pitanju nega kose, ova rutina je jedna od omiljenih Skandinavki. Činjenica je da su Šveđani, Norvežani, Danci i Finci uglavnom plavi pa stoga njihova plava kosa zahteva posebnu pažnju. Severna klima je svim devojkama u tim krajevima usadila naviku da pažljivo biraju šampone i druge proizvode za negu . Na primer, njihova crna lista uključuje šampone sa sulfatima i parafinima, koji lišavaju kosu vlage, što dovodi do tuposti i suvoće.

Komentari (0)

Loading