Celebrity News

Maja Marijana sprema najukusniji crni kolač: Ima samo šest sastojaka (FOTO)

Kolač Maje Marijane svi pevačicini ukućani obožavaju

Maja Marijana sprema najukusniji crni kolač: Ima samo šest sastojaka (FOTO)

Instagram

Omiljeni kolač Maje Marijane i njenih voljenih, mnogim mladim domaćicama zapao je za oko, a sve zato što se sprema brzo i preukusan je.

Priprema zahteva osnovne sastojke koje svaka žena ima u svom špajizu, a po želji mogu se dodavati još neki poput voća, lešnika, badema, oraha i slično.

Pročitajte: Pevačicu muž brutalno pretukao, završila u bolnici, razvela se od njega pa mu se ponovo vratila - sad želi da joj uzme kuću (FOTO)

Otkako je postala mama dve naslednice estradna umetnica daleko je bolja kuvarica, a recept za pomenuti kolač s javnošću je podelila kada je bila jako mlada i još uvek neudata.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Tada nespretna Maja, vrlo se lepo snašla u kuhinji i pripremila za Tv ekipu kolač "prsti da se poližu". 

Reč je o poslastici bez koje ona ni dan-danas gotovo deceniju i po ne može, a simpatije prema istom prenela je i na svoje ćerke Anđelu Stefanović i Milicu Šmakić.

Brzi crni kolač Maje Marijane

Sastojci:

- 800 g šećera

- čaša vode

- čaša ulja

- 250 g margarina

- 500g brašna

- 100 g kako praha

You tube printscreen

 

Priprema:

Sve stastojke sipajte u jednu šerpu, stavite je na ringlu i uključite na srednju vatru, potom sve mešajte dok ne počne da ključa i dok se ne dobije kompaktna jedinstvena smesa. Non stop mešati da se šećer ne bi zalepio.

You tube printscreen

 

Kada ključanje počne sklonite sa šporeta. U drugu posudu spojte brašno i kako prah, izmešajte pa u njega uspite smesu iz šerpe.

You tube printscreen

 

 

 

 

 

 

Budite oprezni jer je vrelo. Sve prvo izmešajte blago varjačom a potom i mikserom dok se ne izjednači. 

You tube printscreen

 

U manji pleh ili vatrostalnu posudu prespite smesu i ostavite da stoji dva, tri sada najmanje, a potom secite na štanglice.

Pročitajte: Kad su se sreli, bio je televizijska zvezda - Ovako danas izgleda prvi muž Maje Marijane, godine su učinile svoje

Prijatno!

Komentari (0)

Loading