Lifestyle

Jutarnja navika zbog koje vas drugi ne cene

Navike koje uništavaju zdravlje

Jutarnja navika zbog koje vas drugi ne cene

shutterstock

Po jutru se dan poznaje, a jutarnje navike su one koje nam određuju ceo dan. Ove prema savetima stručnjaka treba izbegavati.

Društveni mediji

Držati telefon pored kreveta je veoma sumnjiva ideja, a zgrabiti ga odmah nakon buđenja da vidite ko je komentarisao vaše slike ili čitanje tužnih vesti previše je za početak dana. Usredsredite svoju energiju na sebe.

Pročitajte: Nutricionistkinja upozorila na jutarnju naviku zbog koje se baš sve žene goje

Slanjem signala svetu: „Uvek sam u kontaktu i nije me briga za lično vreme“ ne samo da obezvređujete sebe, već i otuđujete one oko sebe. Takve ljude niko ne ceni zato što ne cene sebe.

Odredite za sebe poseban raspored kojeg ćete se pridržavati. Na primer, radnim danima proveravajte e-poštu tek nakon što stignete na posao i popijete kafu. Ne otvarajte društvene mreže dok ne završite najhitnije obaveze na poslu. Vikendom nemojte ni pomišljati da pogledate svoju poslovnu e-poštu: odmorite se od nje do ponedeljka ujutru.

Razmišljanja o tome koliko su stvari loše

Kada ujutru otvorite oči, pokušajte da razmišljate o nečem dobrom. "Programirajte sebe" da vam današnji dan bude najpovoljniji. Ne morate da razmišljate o svom šefu, koji će verovatno ponovo biti neraspoložen, ili o tome da vas bole kolena, a moraćete da se penjete uz nekoliko stepenica jer kancelarijski lift još uvek nije popravljen.

Uzmite to zdravo za gotovo: istinski uspešni ljudi nikada ne započinju jutro u žurbi. Oni maksimalno iskoriste svoje zlatne jutarnje sate (koji dolaze sa prvim budilnikom), puneći unutrašnje baterije brigom o sebi.

TV

Ako prvo ujutru pritisnete dugme na daljinskom upravljaču da biste uključili TV kako biste sebi pomogli da se probudite, u velikoj ste zabludi. Zbog toga se definitivno nećete brže probuditi, naprotiv, brže ćete zaspati zbog pozadinske buke.

 

Komentari (0)

Loading