Lifestyle

Bez ovog specijaliteta Badnji dan Neda Ukraden ne može da zamisli: Od bake je recept nasledila (FOTO)

Badnji dan Neda Ukraden svake godine provodi u krugu porodice

Bez ovog specijaliteta Badnji dan Neda Ukraden ne može da zamisli: Od bake je recept nasledila (FOTO)

Antonio Ahel/ATAImages

Još se nije dogodilo da je Badnji dan Neda Ukraden radila.

Folk zvezda izuzetno drži do tradicije i pravoslavne vere zbog čega su praznici za nju svetinja.

Pročitanje: Zet Nede Ukraden ima ćerku iz prvog braka, evo u kakvim je odnosima sa maćehom

Kao mlađa proslavljala ih je u rodnom Imockom sa roditeljima, dekom i bakom od koje je naslednika kulinarske recepte.

Danas njihovo mesto zauzimaju pevačicina ćerka Jelena, zet Peca i troje unuka.

Instagram

 

Neda u vreme praznika posebno je vredna.

Tada voli da zasuče rukave, ogrne kecelju i satim provede kraj šporeta spremajući voljenim omiljene specijalitete.

Ove godine kao i svake prethodne Badnji dan Neda Obeležava u svom domu na Banovim Brdu a pre par sati pohvalila  se kadrovima iz kuhinje.

Pročitajte:Nema razloga više da ćuti! Nakon 15 godina života pod istim krovom Neda Ukraden ćerki i zetu uputila OVE REČI

Na menju standardno ili što bi ona rekla tradicionalno je Bakalar.

Instagram

 

Čorba od Bakalara

 

Potrebni sastojci

bakalar - 200 g, čist file

so

biber

selen

belo vino - 1/2 šolje

luk - 1 komad

šargarepa - 1 komad

celer - 1/2 struka

krompir - 2 komada

škampi - 6 komada, samo glave

Instagram

 

 

Način pripreme

- Operite ribu i stavite je u šerpu sa vodom. Dodajte glave od škampa i ostavite da provri. 

- Smanjite ringlu i kuvajte 15-20 minuta. Izvadite ribu i procedite bujon. Iskidajte na male parčiće. U drugoj šerpi zapržite luk, šargarepu i celer, isečene na sitno. 

- Dodajte krompir, isečen na male kocke, a nakon nekoliko minuta sipajte i belo vino. Sačekajte malo i dodajte bujon.

- Stavite začine i kuvajte aromatičnu riblju čorbudok povrće ne bude gotovo. Malo pre nego što isključite dodajte ribu. Isključite i servirajte riblju čorbu od bakalara toplu.

Komentari (0)

Loading