
Nemojte da je čuvate, ni da je bacate: Šta treba da uradite sa čuvarkućom od prošle godine
18/04/2025
14h
Evo šta treba da uradite sa čuvarkućom od prošle godine
Autor: Andrea Netović | 06/01/2025
Badnji dan Neda Ukraden svake godine provodi u krugu porodice
Antonio Ahel/ATAImages
Još se nije dogodilo da je Badnji dan Neda Ukraden radila.
Folk zvezda izuzetno drži do tradicije i pravoslavne vere zbog čega su praznici za nju svetinja.
Kao mlađa proslavljala ih je u rodnom Imockom sa roditeljima, dekom i bakom od koje je naslednika kulinarske recepte.
Danas njihovo mesto zauzimaju pevačicina ćerka Jelena, zet Peca i troje unuka.
Instagram
Neda u vreme praznika posebno je vredna.
Tada voli da zasuče rukave, ogrne kecelju i satim provede kraj šporeta spremajući voljenim omiljene specijalitete.
Ove godine kao i svake prethodne Badnji dan Neda Obeležava u svom domu na Banovim Brdu a pre par sati pohvalila se kadrovima iz kuhinje.
Na menju standardno ili što bi ona rekla tradicionalno je Bakalar.
Instagram
Potrebni sastojci
bakalar - 200 g, čist file
so
biber
selen
belo vino - 1/2 šolje
luk - 1 komad
šargarepa - 1 komad
celer - 1/2 struka
krompir - 2 komada
škampi - 6 komada, samo glave
Instagram
Način pripreme
- Operite ribu i stavite je u šerpu sa vodom. Dodajte glave od škampa i ostavite da provri.
- Smanjite ringlu i kuvajte 15-20 minuta. Izvadite ribu i procedite bujon. Iskidajte na male parčiće. U drugoj šerpi zapržite luk, šargarepu i celer, isečene na sitno.
- Dodajte krompir, isečen na male kocke, a nakon nekoliko minuta sipajte i belo vino. Sačekajte malo i dodajte bujon.
- Stavite začine i kuvajte aromatičnu riblju čorbudok povrće ne bude gotovo. Malo pre nego što isključite dodajte ribu. Isključite i servirajte riblju čorbu od bakalara toplu.
Nemojte da je čuvate, ni da je bacate: Šta treba da uradite sa čuvarkućom od prošle godine
18/04/2025
14h
Evo šta treba da uradite sa čuvarkućom od prošle godine
Idealna uskršnja poslastica: Deca će je obožavati, a pravi se brzo i lako
18/04/2025
19h
Bliži se Uskrs, a ovaj recept za uskršnju poslasticu koja se veoma lako pravi, a izuzetno je ukusna.
U imanje Kristine Radenković uloženo čitavo bogatstvo: Ovakav vrt možete videti samo na filmu (FOTO)
17/04/2025
1 dana
Imanje Kristine Radenković njena je oaza mira
Uskršnja akcija u XYZ radnjama, online i na aplikaciji
17/04/2025
1 dana
Uskršnja akcija u XYZ radnjama, online i na aplikaciji
Aco Pejović je danas napunio 53, a znate li koliko godina ima Biljana?
18/04/2025
6h
Razlika u godinama između Ace Pejovića i Biljane je ovolika
Nemaju ni karaktera, ni obraza, ni ličnost: Bosanac progovorio o odnosima sa kolegama iz žirija
18/04/2025
9h
Dragan Stojković Bosanac o kolegama iz žirija
Ovo su svi čekali: Ana Ivanović se oglasila prvi put u jeku priča o razvodu
18/04/2025
10h
Ana Ivanović se oglasila nakon priča o razvodu
To je simbol zla: Lidija Vukićević na Veliki petak jedan predmet nikada ne stavlja na trpezu
18/04/2025
11h
Veliki petak Lidija Vukićević uvek ispoštuje kako tradicija nalaže
Komentari (0)