Nepogrešivo dobar zbog jednog sastojka: Ovo je najbolji recept za prebranac ikada!
Recept za prebranac je jednostavan
Badnji dan je i poslednji posni dan u Božićnom postu pa je običaj je da se na trpezi nađe pretežno suvo voće poput kajsija, smokvi, grožđa ali i urmi, ali i prebranac.
Postoje razni recepti za pripremu prebranca, ali domaćice nekako najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način.
Pročitajte: Posna večera od svega tri sastojka - Katarina Bajec ima recept koji instant topi kalorije
Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.
Sastojci:
1 kg pasulja tetovca
200 g šargarepe
100 g paštrnaka
100 g korena peršuna
1,5 dl ulja
5 g bibera u zrnu
10 g belog luka
10 g tucane paprike
1,5 dl kuvanog paradajza
15 g soli
10 g mlevenog bibera
veza lista peršuna
3 paradajza
Priprema:
Pasulj sipajte u šerpu, prelijte toplom vodom i stavite na vatru da proključa. Zatim vodu odaspite, pasulj isperite, pa ga prelijte svežom vodom, dodajte biber u zrnu, kilogram crnog luka iseckanog, šargarepu, koren peršuna i paštrnaka, isečene na kolutove.
Kada pasulj bude skoro kuvan, sklonite šerpu s vatre. Dodajte u pasulj tucanu ljutu papričicu, promešajte i nalijte kuvanim paradajzom, začinite solju, biberom i seckanim peršunovim listom.
Na vrelom ulju ispržite 200 grama crnog luka isečenog na rebarca, pa kada omekša, dodajte iseckan beli luk, još malo propržite i zapržite pasulj.
Vratite na vatru da proključa.
Na Badnjoj večeri nezaobilazna je krompir salata koju obožava da pravi i Jelena Đoković.
Komentari (0)