Lifestyle

Nepogrešivo dobar zbog jednog sastojka: Ovo je najbolji recept za prebranac ikada!

Recept za prebranac je jednostavan

Nepogrešivo dobar zbog jednog sastojka: Ovo je najbolji recept za prebranac ikada!

Shutterstock/AS Foodstudio

Badnji dan je i poslednji posni dan u Božićnom postu pa je običaj je da se na trpezi nađe pretežno suvo voće poput kajsija, smokvi, grožđa ali i urmi, ali i prebranac.

Postoje razni recepti za pripremu prebranca, ali domaćice nekako najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način.

Pročitajte: Posna večera od svega tri sastojka - Katarina Bajec ima recept koji instant topi kalorije
 

Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.

 
Sastojci:
 

1 kg pasulja tetovca

1,2 kg crnog luka
200 g šargarepe
100 g paštrnaka
100 g korena peršuna
1,5 dl ulja
5 g bibera u zrnu
10 g belog luka
10 g tucane paprike
1,5 dl kuvanog paradajza
15 g soli
10 g mlevenog bibera
veza lista peršuna
3 paradajza

 

 

Priprema:


Pasulj sipajte u šerpu, prelijte toplom vodom i stavite na vatru da proključa. Zatim vodu odaspite, pasulj isperite, pa ga prelijte svežom vodom, dodajte biber u zrnu, kilogram crnog luka iseckanog, šargarepu, koren peršuna i paštrnaka, isečene na kolutove.

Kada pasulj bude skoro kuvan, sklonite šerpu s vatre. Dodajte u pasulj tucanu ljutu papričicu, promešajte i nalijte kuvanim paradajzom, začinite solju, biberom i seckanim peršunovim listom.

Na vrelom ulju ispržite 200 grama crnog luka isečenog na rebarca, pa kada omekša, dodajte iseckan beli luk, još malo propržite i zapržite pasulj.

Vratite na vatru da proključa.

Na Badnjoj večeri nezaobilazna je krompir salata koju obožava da pravi i Jelena Đoković.

Komentari (0)

Loading