Horoskop

Mesečni horoskop za oktobar 2024. godine: Promene i iznenađenje, a na poslu jednom znaku totalni šok

Mesečni horoskop za oktobar 2024. godine

Mesečni horoskop za oktobar 2024. godine: Promene i iznenađenje, a na poslu jednom znaku totalni šok

Alliance Images/Shutterstock

Pročitajte mesečni horoskop za oktobar 2024. godine

 

Ovan

dnevni horoskop

Posao: Početak meseca kod većine Ovnova do 5.10. odvija se u napetoj atmosferi jer mnogi međuljudski odnosi dolaze u prvi plan i to remeti tokove poslovnih procesa. Nervoza će biti još veća zbog toga što ćete morati da čekate druge, zavisite od njih ili se nadate da će neko završiti neki posao koji već kasni. Proverite svu dokumentaciju koja vam je od važnosti, sredite papirologiju, jer tu mogu početi da se pojavljuju problemi.

Od 7. do 14. 10. je period nestabilnosti, izbegavajte svaku vrstu rizika, što finansijskog, što sumnjivih saradnika i poslova koje niste detaljno proučili i proverili sa više strana ili iz više izvora. Od 14. do 19. 10. malo bolji period, uspevate da se organizujete, jednostavnije i brže funkcionišete, pa dolazi i do boljih  rezultata. I dalje može biti naglašena nervoza, nije vreme za ishitrene veće troškove i neproverene kombinacije po pitanju novca.

Od 19. do 24.10. iskoristite podršku koja vam se u ovom periodu nudi i prihvatite prilike koje će se pojaviti. Kraj meseca donosi nove poslove, što zahteva pojačano angažovanje poslovnih saradnika oko vas. Polako se prilagođavate i pronalazite pravi model i način funkcionisanja.

Savet, ne donosite zaključke o poslovnoj situaciji i svojoj stabilnosti na radnom mestu na osnovu trenutnih dešavanja, sve izgleda teže i komplikovanije nego što zaista jeste.

Ljubav: Prva dekada oktobra za Ovnove koji su u emotivnim vezama startuje kao jedna znatno mirnija faza. I vi i partner bićete opušteniji i rasterećeniji nego inače, pa vam se preporučuje da se više posvetite jedno drugom, izbegavate gužvu i uživate u svom miru.

Napravite više prostora za dogovor, za kompromis, oboje ćete shvatiti da ste u prethodnom periodu preterivali bez ikakvog razloga i pokušavaćete da se uskladite i više izađete jedno drugom u susret.

Budite privrženiji i pokažite otvoreno dovoljno pažnje prema partneru, sve će lakše doći na svoje mesto. Od 17. do 21.10. neka tajna može izaći na videlo, moglo bi  biti problema. Vaš odnos sa voljenom osobom će se promeniti i ustalasati odnose.

Poslednja dekada meseca u emotivnim odnosima zahteva spuštanje lopte. Potrudite se da ne provocirate i ne podbadate jedno drugo, jer bi neke stvari koje ne biste želeli mogle da dobiju dimenzije velikih problema i nesuglasica. Do kraja meseca je izvesna stabilizacija odnosa. Slobodni Ovnovi će tokom oktobra biti u  dobrom ljubavnom  raspoloženju. Imaćete više potencijalnih mogućnosti za ulazak u vezu. Samo od vas zavisi ka kome ćete se okrenuti, u svakom slučaju biće vam vrlo uzbudljivo i zabavno.

Zdravlje:  Prva dekada oktobra donosi stabilnu zdravstvenu situaciju, u dobroj ste formi, imunitet je dobar. Posvetite malo više vremena fizičkim aktivnostima i uopšteno zdravom odnosu prema svom telu i psihi. Druga dekada meseca je problematičnija, naročito su izražene smetnje u probavi i urogenitalnom traktu. Poslednja dekada donosi alergije i  probleme sa probavom.

Pročitajte: Žene rođene u ovom horoskopskom znaku uvek završe sa pogrešnim muškarcem

Bik

dnevni horoskop

Posao: Početak meseca većini tipičnih Bikova  donosi povećan obim obaveza, biće  teško da se fokusirate na prioritete i biće vam veliki problem organizacija. Ono što će vam nedostajati biće strpljenje i sposobnost da se uklopite sa saradnicima, ali i sa obavezama, pa bi bilo dobro da ne žurite i poradite malo na strpljenju.

Od 6. do 9. 10. situacija ide u onom pravcu koji vama odgovara, samo je potrebno imati strpljenje i sačekati. Moguće je da će vam u ovom periodu naleteti jedna dobra poslovna šansa, ali nemojte da se iznervirate ukoliko se dogovor ne konkretizuje baš sada. Od 9. do 14. 10. sledi rešavanje papirologije koja vam je bitna  ili dobijanje potvrda koje ste čekali da biste pokrenuli jedan posao sa strancima. Period  je dobar za obnovu nekih dogovora, za ponovne kontakte sa starim saradnicima, ali i za uspešno rešavanje papiroloških pitanja.

Od 14. do 19.10. postoji mogućnost obnove važne poslovne saradnje ili nagrade za vaš angažman. Od 19. do 24. 10. bićete nervozni i pod stresom jer nemate prave informacije ili su vam neke situacije nejasne do kraja. Ne iskačite sa konkretnijim potezima i rešenjima, malo povucite ručnu, nije povoljan period za isticanje. Sam kraj meseca donosi opet period zastoja i probleme sa finansijama. Budite obazrivi u obećanjima kada su finansijska sredstva u pitanju.

Ljubav: U prvoj polovini meseca kod Bikova u brakovima ili vezama neće biti nekih trzavica, ali neće biti ni  spektakularnih pozitivnih dešavanja.

Oni kojima je  dosta  konstantnih prepirki sa partnerom moći će da odahnu. Trebalo bi da budete u širem krugu ljudi, da se provodite dobro, potrudite se da se maksimalno opustite. Ne gušite sebe nekim situacijama i ljudima koji vam ne prijaju i crpu energiju. Posvetite se zajedničkim prijateljima i planovima u kojima oboje uživate.

Druga polovina meseca odisaće pozitivnom atmosferom, imate podršku planetarnih aspekata za početak stabilnijeg emotivnog perioda po vas. Period pred vama je dobar da sredite odnos sa emotivnim partnerom i ispeglate situaciju. Slobodni Bikovi imaće u ovom periodu puno priče, puno kontakata sa suprotnim polom, ali sa slabom realizacijom. Sve će se vrteti oko novog početka emotivne priče, ali su prve realne šanse za tako nešto tek u nekom narednom periodu.

Zdravlje: Bikovima početak meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na glavobolje i bolove u kostima. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više kretanja. Druga dekada oktobra donosi  probleme sa organima za varenje i probavnim sistemom. Obratite pažnju na ishranu i unos vitamina. Poslednja dekada meseca donosi stabilizaciju zdravstvene slike i opšte poboljšanje zdravlja.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za oktobar 2024. godine pročitajte u nastavku

Blizanci

dnevni horoskop

Posao: Od 4. do 9. 10. od vas će se zahtevati da se prilagodite drugima. Imaćete potrebu da preispitujete sebe i svoje poteze iz prethodnog perioda i odluke, ali i da napravite neka drugačija rešenja nego do sada. Od 9. do 14. 10. verovatno je da ćete imati manjih problema u komunikaciji i dogovorima sa saradnicima, trebalo bi da lične interese stavite na drugo mesto, a voditi se time šta je i za vas i za drugu stranu najpovoljnije.

Kompromis se može pronaći, i to da svi budu zadovoljni. Od 14. do 19. 10. veliki broj problema koji su do sada bili aktuelni ostaju i dalje. Imaćete osećaj da ste zakočeni i zablokirani baš po onim pitanjima koja su vam suštinski važna. Od 19. do 24. 10. mnogo toga trebalo bi da završite, a rokovi su prilično kratki i pitanje je koliko će vam napora biti potrebno da sve privedete kraju kako treba. Krajnji je momenat da rešite papirologiju ili ugovore koji su vam važni. Nakon 24. 10. generalno budite oprezni prilikom bilo kakvih finansijskih ulaganja.

Krajem meseca potrudite se da rešite sve što je u vašoj moći. Uspevaćete uglavnom da spustite loptu u nekim dogovorima i vratite sebe i drugu stranu na stabilno tle. Ne bi trebalo da pokrećete nove inicijative i poslove jer je dosta toga nejasno i nedefinisano. Možete imati probleme sa papirologijom i nabavkom potrebnih dokumenata. Možete da se aktivirate prema inostranstvu, tamo imate dobro otvorene planetarne uticaje.

Ljubav: U prvoj polovini oktobra zauzeti Blizanci ulazite u lep period, bogat druženjima, izlascima, susretima sa novim i zanimljivim osobama. Ako budete mogli da otputujete negde zajedno, sva nervoza će otići na planiranje putovanja, a provod će biti više nego dobar. Uspevate da uskladite posao i vreme sa partnerom, i to je sjajno. U ovom periodu bićete prijatno raspoloženi, bez tenzije i u dobrim odnosima, kako sa partnerom, tako i sa okolinom.

Vaš partner očekuje veću posvećenost zajedničkim prijateljima i viđanjima. Sredinom meseca biće manjih turbulencija zbog vaših poslovnih obaveza. Druga polovina oktobra ponovo donosi lep  period, bogat druženjima, izlascima, susretima sa novim i zanimljivim osobama. Pravite planove, budite aktivni, idite na godišnji odmor zajedno ukoliko već niste. Širite pozitivnu energiju oko vas. Što se slobodnih Blizanaca tiče, i vama se sve više otvaraju mogućnosti na emotivnom planu. U vašoj blizini postoji neko sa kim imate povremeno komunikaciju i sa kim se jako lepo slažete.

Zdravlje: Blizancima početak meseca donosi pad imuniteta, mogući su problemi sa kožom i bubrezima. Druga dekada meseca problemi sa alergijama, prehladama, hormonski disbalans, morate ozbiljnije da se pozabavite zdravstvenom slikom. Kraj meseca donosi poboljšanje, uvedite umerenu fizičku aktivnost i nadoknadite san.

Rak

dnevni horoskop

Posao: Početak meseca donosi napetost na poslovnom polju. Od 4. do 9. 10. promene od strane poslovnih saradnika vam ne odgovaraju i teško vam je da se uklopite u njih. Možete imati problema i sa komunikacijom, i to naročito sa ljudima koji ne vide stvari pravim očima i onakvim kakve jesu. Od 9. do 14. 10. neki saradnici  će vas u velikoj meri razočarati, jer vas mogu izdati, otkriti neke vaše tajne ili se, pak, pokazati kao nekolegijalni ili nepouzdani.

Za vas je bolje da stvari otkrijete na vreme i okružite se osobama koje vas mogu pratiti na vašem poslovnom putu. Od 14. do 19. 10. sve vezano za finansijski segment počinje da ide nabolje. Dogovori počinju da daju konkretnije rezultate i vi ćete sa zadovoljstvom primetiti da napetost popušta. Uspevate da naplatite nešto  ranije odrađeno što je čekalo duži vremenski period.

Od 19. do 24. 10. nešto nećete moći da uradite, a želećete, pogotovo što imate određene rokove. Moguće je da će druga strana odreagovati, ali ovo je rešivo, koliko god na prvi pogled izgledalo komplikovano i teško. Posle 24. 10. dogovori mogu biti postignuti, naročito će se otvoriti šanse za inostranstvo i strane partnere. Prilivi krenuli uzlaznom linijom, a vaša dugovanja i veliki troškovi ih prate u stopu. Sam kraj meseca donosi zastoje i neizvesnost u finansijskom segmentu.

Ljubav: U prvoj polovini oktobra imaćete dovoljno pozitivne energije i optimizma koji sada i te kako može pomoći da se prevaziđu problemi, ali isto tako i podstaknuti da partner i vi više vremena provodite zajedno ili budete okruženi zajedničkim prijateljima.

Umećete da prepoznate šta je drugoj strani potrebno, da je podržite, pomognete, razumete i biće vam višestruko uzvraćeno. Potrudite se da oko vas bude smeh, opuštenost i pozitivni ljudi pa budite samim tim i vi što pozitivniji. Idite na putovanja, izlete i sve moguće akcije sa prijateljima. Sredinom meseca se čuvajte neosnovanih ljubomornih ispada, tu su dominantni emocija i bes. Oboje ćete biti napeti, isključivi jedno prema drugom, posesivni i nervozni.

Sve to će rezultirati distancom i određenim zahlađivanjem vaših odnosa. Poslednja dekada meseca donosi lagano smirivanje situacije, ali korak po korak. Ne dozvolite drugima da vas savetuju i mešaju vam se u vezu. Nećete baš odmah uspeti da ostvarite pravu harmoniju i kompromise, ali lagano idete ka tome. Neki lepši dani za vašu vezu su blizu, na dohvat ruku. Slobodni Rakovi, evidentno je da privlačite pažnju suprotnog pola. Još uvek to možda nisu prave ili realne i konkretne priče, ali malo strpljenja  i to će uskoro doći.

Zdravlje: Zdravlje stabilno u prvoj dekadi meseca, očekuje vas dobra fizička kondicija, mentalno ste rasterećeni i spremni i na fizičku aktivnost i na psihička opterećenja. Druga  dekada oktobra donosi pojačan stres i nervozu, i to se odražava na bolove u vratu, glavobolju i depresiju. Potrudite se da što više vremena provedete u prirodi. Kraj oktobra donosi probleme sa visokim pritiskom i glavobolje.

Pročitajte: Mnogi kažu da je najteži horoskopski znak - Ima preku prirodu i karakter

Lav

dnevni horoskop

Posao: Početak meseca karakterišu malo teži aspekti, koji će se najviše odraziti na vaše pogrešne procene u brzini realizacije nekog projekta. Od 4. do 9. 10. verovatno će vam biti potrebna pomoć da dovršite posao, posavetujte se sa nekim ko ima više iskustva u takvim situacijama. Od 9. do 14. 10. povoljniji je period sa amplitudama u pozitivnom smeru.

Pred vama se otvara period sa novim šansama, novim promenama koje vas mogu odvesti mnogo dalje nego što trenutno mislite. Od 14. do 19. 10. posao će iziskivati  mnogo energije, potrebna vam je pomoć i nemojte se ustručavati da je potražite na više proverenih mesta. Na materijalnom planu ćete imati satisfakciju jer zarada može biti značajno uvećana, kao neka vrsta nagrade za uvećano zalaganje. Od 19. do 24. 10. prijatelji vam mogu biti od velike pomoći, pa ih maksimalno aktivirajte. Dobri prihodi vam idu i od dodatnih i honorarnih poslova. U poslednjoj dekadi meseca otkrivate informacije koje će vam pomoći da sve složite u svojoj glavi. Neko se može ponuditi da vam pomogne, prihvatite savete ili podršku. Kraj meseca vam može doneti gubitak, zato ne pravite pretenciozne planove i ne ulažite novac tek tako. Ne bi trebalo da slušate savete neproverenih saradnika, ne gubite vreme na nebitne ljude.

Ljubav: Početkom meseca dolazi do distanciranja u komunikaciji zbog vaše prezauzetosti poslom i trčanjem na sve strane. Naročito težak period za partnerske odnose jer druga strana nema razumevanja za vaše probleme.

Budite vi taj koji će imati više samokontrole i izbeći konflikte širih razmera. Sredina meseca može doneti neke poklone i jednom i drugom partneru. Druga polovina oktobra je povoljna za sređivanje situacije u emotivnim vezama. Problemi koji su kulminirali tokom prethodnog perioda sada se polako smiruju i vi možete naći pravo zajedničko rešenje.

Vaš partner je još uvek napet i može povremeno potencirati na nekim raspravama zbog sitnica, ali zato ste vi neuporedivo stabilniji nego inače i sa više elana doprinećete da vam odnos bude lepršav i neopterećen. Slobodni Lavovi, ima tu raznoraznih dešavanja i svakakvih lepih mogućnosti da se osećate dobro. Otvoren vam je za flert segment posla, a možete i u okolini ili na kraćem putu upoznati nekog baš interesantnog.

Zdravlje: U prvoj dekadi oktobra zdravstveno stanje se popravlja, imate više energije i ne reagujete na promene vazdušnog pritiska. Možda bude malo glavobolje ili problema sa sinusima, ali ništa strašno. Druga dekada meseca donosi probleme sa urogenitalnim traktom i stomačne tegobe uopšte. U trećoj dekadi potrudite se malo više oko ishrane.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za oktobar 2024. godine pročitajte u nastavku

Devica

dnevni horoskop

Posao: Početkom meseca, tačnije od 4. do 9. 10. biće dosta objektivnih problema na polju posla i finansija kod pripadnika znaka Device. Neke projekte ćete morati da zaustavite na neko vreme ili usporite kako biste uhvatili ritam sa saradnicima. Od 9. do 14. 10. nema razloga za veliku zabrinutost, bitno je da racionalno koristite vreme, naročito zbog dodatnih obaveza koje se povremeno mogu pojavljivati. Od 14. do 19. 10. otvaraju vam se lepe mogućnosti za saradnju sa inostranstvom, kao i neki novi saradnici koji će vam baš prijati. Dobijate neke poverljive informacije na neobičan način, nekim samo vama dostupnim kanalima. Od 19. do 24. 10. pokušajte da radite na prilagođavanju realnim okvirima u skladu sa mogućnostima vašeg radnog okruženja. Maksimalno se potrudite da neku od novih ideja nametnete onima koji odlučuju, odnosno da budete predvodnik novog poslovnog projekta. Kraj meseca se odlikuje novim problemima i dodatnim zastojima, što u tokovima finansijskih sredstava, što u pogledu probijanja nekih rokova od strane saradnika. To vama donosi dosta nervoze i napetosti, pogotovu zbog dinamike odvijanja celog procesa. Moraćete više puta da menjate planove realizacije i da hteli ne hteli dolazite u sukobe i sa nadređenima i sa kolegama.

Ljubav: Početak oktobra je obeležen otežanom komunikacijom sa partnerom ili potencijalnim partnerom. Teško ćete uskladiti vaše želje sa ponuđenim okvirom koji vam nudi druga strana. Dosta nerazumevanja i sa jedne i sa druge strane i to neće dovesti do boljitka. Trebalo bi da promenite dosta toga u vašoj vezi, vreme je za preispitivanje. Sredina meseca donosi kratkotrajno rasterećenje u komunikaciji. U drugoj polovini meseca od vas se očekuje da se bolje organizujete i odredite prioritete u svom životu. Preuzmete inicijativu da ovu situaciju držite pod kontrolom, morate staviti neke stvari na čekanje u svojoj glavi, ponašati se u skladu sa situacijom i ne insistirati preterano na svojim stavovima. Potrudite se da se družite sa ljudima što više, naravno uključite partnera u to. Nastojte da što više potencirate zajedničke aktivnosti u kojima se najbolje razumete. Moraćete više da se prilagođavate potrebama drugih, biće izazova u komunikaciji sa ljudima generalno. Slobodne Device, vama će svakako tokom ovog oktobra biti vrlo interesantno. Oko vas se u ovom momentu vrti nekoliko interesantnih osoba, a vi uživate i u flertovanju i u tome što se nalazite u centru dešavanja.

Zdravlje: U prvoj dekadi oktobra zdravlje promenljivo, preosetljivost utiče na kardiovaskularni sistem. U  drugoj dekadi meseca mogući su problemi sa krvnim pritiskom i glavoboljama. Sam kraj meseca donosi probleme sa kostima i zglobovima, koji mogu biti posledica sportskih povreda.

Vaga

dnevni horoskop

Posao: Početak meseca Vagama donosi mnogo poslovnih aktivnosti i potrebna je dobra organizacija koja će verovatno biti prepuštena vama. Od 4. do 9. 10. je period koji karakterišu problemi sa papirima i finansijskim transakcijama. Pojačana je nervoza i vi pokušavate da se prilagodite i nađete kompromis sa saradnicima. Od 9. do 14. 10. nemojte ići na sto strana odjednom, jer će vam takav način funkcionisanja samo doneti gubitak energije i polovično odrađene poslove. Fokusirajte se što više na konkretne probleme i na finansijsku sferu.

Od 14. do 19. 10. polako ulazite u posao, dogovarate neke nove projekte, povezujete se sa novim ljudima sa raznih  strana koji će vam ponuditi nove mogućnosti. Morate da posvetite pažnju svakom detalju, jer je jako važno da ovaj period završite na pravi način. Od 19. do 24. 10. dobar je period za naplatu potraživanja i dobijanje novca preko poslova koje ste odradili. Poslednja dekada oktobra donosi malo bolju poslovnu klimu predstavnicima znaka Vage, naročito onima koji planiraju da pokrenu nove ideje i projekte. Sve će ići u dobrom pravcu ukoliko u startu odredite prioritete i ne rasplinete se na više strana. Za vas nema nepremostivih prepreka, samo vam je potrebna malo veća podrška saradnika. U onom delu posla u kom ste najsigurniji i najbolje plivate maksimalno stavite sebe u prvi plan i biće sve kako treba.

Ljubav: Početak oktobra biće uglavnom povoljan za sve Vage koje su već u emotivnim pričama. Posvetite se zajedničkim prijateljima i planovima u kojima oboje uživate. Uživajte u izlascima, šetnjama u prirodi i viđanjima sa dragim prijateljima. Malo budite više kreativni, napravite planove za slobodne trenutke i maksimalno opušteno se ponašajte.

Trebalo bi da vam postane pravilo izlazak i lep provod sa dobrim društvom. Sve kockice su na pravom mestu, ostaje vam samo da uživate i ne kvarite lepotu doživljaja sa previše detaljisanja i verbalnih ispada. Sredinom meseca biće određenog emotivnog nezadovoljstva koje će se provlačiti u odnosu sa voljenom osobom.

Druga polovina meseca donosi malo smirivanje situacije. Neophodno je da se više okrenete jedno prema drugom da biste mogli da nastavite da radite na kvalitetu vaše veze. Slobodne Vage mogu imati neke zanimljive kontakte preko prijatelja, izlazaka ili eventualno putovanja. Komunikacija sa suprotnim polom vam prija i osećate se dosta dobro. Jedna osoba može na vas ostaviti vrlo jak utisak jer je potpuno drugačija od osoba sa kojima ste do sada imali neke emotivne priča. Uživajte.

Zdravlje: Vaše polje zdravlja nije opterećeno u prvoj dekadi oktobra nekim ozbiljnijim problemima. Energija će vam biti u padu zbog napornog tempa na poslu. U drugoj dekadi  problemi sa krvnim sudovima, cirkulacijom. Izbegavajte duge boravke na Suncu zbog problema sa kožom, moguće su alergijske reakcije, osipi, ekcemi. Kraj meseca može doneti probleme sa štitnom žlezdom, probleme sa hormonima, teškoće u radu bubrega.

Veliki mesečni horoskop za oktobar 2024. godine donosi preokrete...

 

Škorpija

dnevni horoskop

Posao: 

Početak oktobra Škorpijama bi mogao da protekne u sporijem poslovnom ritmu, komplikacije na polju posla zahtevaju dodatne napore u međuljudskim odnosima.

Od 4. do 9. 10. nije povoljan period. Zbog maksimalnog opterećenja mentalnog sklopa nemojte raditi više stvari u isto vreme. Moguće su krupne greške i veliki previdi, koji će vas koštati živaca. Od 9. do 14. 10. u ovom periodu moguća su odlaganja i kašnjenja situacija i dogovora koji su vam bitni, naoružajte se strpljenjem.

Od 14. do 19. 10. neke razgovore ćete završiti mnogo uspešnije nego što ste se nadali, pogotovo ako se oni vezuju za finansijske dogovore. Ušli  ste u period koji će nadalje doneti mnogo bolje prilike i mogućnost pokretanja ka onome što želite. Od 19. do 24. 10. dosta toga stoji vam na putu i non-stop morate da prevazilazite neke okolnosti i preskačete prepreke ka cilju. I pored komplikovanosti i zahtevnosti, ako iole realno sagledate situaciju – shvatićete da u stvari napredujete, doduše lagano, korak po korak. Poslednja dekada meseca donosi  stabilniji period, uspostavljanje boljih odnosa među saradnicima, više novih ideja i ceo posao dobija ubrzanje. Vi budite malo opušteniji i imajte fleksibilniji pristup obavezama. Finansijska situacija pratiće poslovnu. Izvesno je da će biti zarade, ali i povećanja troškova.

Ljubav: Prva polovina oktobra Škorpijama koje su u vezi donosi manje-više stabilan period. Vi donosite dobru energiju, druga strana daje vedrinu koliko je to u njenoj moći. Veći deo ovog perioda bi  trebalo da imate dobru klimu u sferi ljubavi, bilo da održavate postojeće stanje odnosa ili unosite nova pravila, promene i inovacije.

Malo više vaša pažnja trebalo bi da bude usmerena ka drugoj strani, da vi budete inicijator dešavanja. Oko 20. 10. sledi promena načina komunikacije i vi pokušavate na drugačiji način da prevazilazite razne situacije. Treća dekada donosi stišavanje nemirnih talasa i pokušaj primirja. Postoje mogućnosti da se kroz dijalog sa partnerom izdefinišu problemi do najsitnijih detalja i pristupi analizi situacije. Organizujte neki izlazak ili čak kraće putovanje, izlet, gde postoji veća povezanost i mogućnost da zajednički rešite neke probleme. Konačno ćete funkcionisati malo stabilnije, bitno vam je da imate svoj mir, da se partner ponaša korektno i pažljivo, isto kao i vi. Slobodne Škorpije, posvetite se sebi, svojoj duhovnosti i jačanju samopouzdanja. Preko poslovnog  segmenta, segmenta društvenih mreža, prijatelja moguća su nova lepa poznanstva.

Zdravlje: Prva dekada meseca velika kolebanja zdravlja zbog pada imuniteta, mogući su i problemi sa grlom, disajnim putevima i temperaturom. Druga dekada mogući su bolovi u kičmi i zglobovima i neće vam biti baš lako da obavljate sve vaše aktivnosti. Imaćete izražene i psihosomatske probleme uzrokovane prevelikim stresom. Treća dekada meseca problemi sa bakterijskim infekcijama, na udaru će biti urogenitalni trakt.

Strelac

dnevni horoskop

Posao: Početak oktobra pripadnicima znaka Strelca daje pozitivan vetar u leđa. Od 4. do 9. 10. dobri su aspekti za krupne poslovne poduhvate, biće i novih ideja koje su vredne podrobnije analize. Sve je u vašim rukama, krenite lagano da se zahuktavate. Od 9. do 14. 10. pojačajte kontrolu nad saradnicima da ne biste morali da se vraćate nazad, što inače nije poželjno u ovom trenutku. Od 14. do 19. 10. neko vam svojim savetom može pomoći da razrešite jednu neprijatnu ili zbunjujuću situaciju na poslu. Od 19. do 24. 10. pred vama se i te kako otvaraju neke dobre poslovne prilike, samo ćete morati da malo sačekate sa realizacijom.

Prve pozitivne informacije mogu doći do vas preko starih saradnika. Posao vas hoće, zato se ne razvlačite i ne ostavljajte ništa za sutra, jer će sutra stići nove obaveze, novi poslovi, nove stvari koje morate rešavati odmah. Sam kraj meseca karakteriše povoljna finansijska situacija, sve što budete planirali realizovaće se uz dodatni faktor sreće. Iskoristite podršku koja vam se u ovom periodu nudi, povoljni su aspekti da prihvatite prilike koje će se pojaviti. Trebalo bi da radite na sklapanju dugoročnijih poslova i ugovora na duže vremenske rokove.

Ljubav: Početkom  meseca imaćete potrebu da jasno sagledate u kom smeru ide vaš odnos, ima li prostora za poboljšanje. Potrebno je da uvidite da li i šta možete promeniti nabolje i da se oko svega zdušno potrudite oboje. Ovaj period nije nimalo lak ni  za vas ni za partnera. Obratite pažnju na spletke i neprijatne komentare zbog neuzvraćenih osećanja. Potencijalna razmimoilaženja u komunikaciji sa voljenom osobom pokušajte da izbegnete strpljenjem i radom na traženju kompromisa. Oko 20. 10. preuzmite kontrolisanje situacije jer bi moglo doći do svađa širih razmera.

Okrenite se porodičnim dešavanjima, skupovima i odnosima koje ste zapostavili zbog partnera i posla. Ne padajte u depresiju, trenutno je takva klima u vašoj vezi. Sam kraj meseca donosi mogućnost odlaska na zajedničko putovanje sa prijateljima. Lep period je pred vama, imaćete mnoge nove situacije koje vam pomažu da odnos bude kvalitetniji i bolji. Partnera uključite u vaša društvena okupljanja i ulepšajte  jedno drugom vreme. Mnogo interesantnih doživljaja je vezano za ovaj mesec, oseća se pozitivna energija svuda oko vas. Slobodni Strelčevi bi mogli doći u kontakt sa osobama koje vam ne govore prave informacije ili pokušavaju da vas na neki način oštete, obmanu, budite dodatno oprezni. Preko poslovnog segmenta, eventualno kroz prijatelje, moguće je novo poznanstvo.

Zdravlje: Prva dekada meseca donosi vam opterećenje kardiovaskularnog sistema i glavobolje. Potrudite se da se više odmarate i jačate imunitet. Imaćete problema i sa bolovima u kostima i mišićima u drugoj dekadi oktobra. Kraj meseca donosi probleme sa stomakom i kičmom, alergije i pritisak.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za oktobar 2024. godine pročitajte u nastavku...

Jarac

dnevni horoskop

Posao: Početkom meseca manje probleme i situacije ćete uspeti konačno da rešite, čak da napravite pokoji pozitivan pomak. Od 4. do 9. 10. poželjno je da budete aktivni i da potencirate na rešavanju pitanja i situacija koje su vam bitne jer može doći do promena koje vam idu naruku. Od 9. do 14. 10. poslovna sfera vam nudi i mogućnost putovanja ili, generalno, dosta kontakata sa strancima i stranim firmama.

Dosta novosti i osveženja u vašim projektima stoji vam od strane nekih novih mlađih saradnika. Od 14. do 19. 10. vreme je da se saberete, bolje organizujete i krenete da raščišćavate sve što se nagomilalo ili je trenutno u zastoju. Od 19. do 24. 10. pravi je momenat da pokrenete neke priče koje su do sada bile u zastoju. Potrudite se da iskoristite dane koji su pred vama jer će vam otvoriti jedan izuzetno dobar poslovni period. Finansijska situacija je dosta dobra. Kraj meseca donosi izvesnu užurbanost i brzo rešavanje situacija i pratiće vas svakodnevno. Obratite pažnju na sitne izmene plana i već postignutih dogovora, da kasnije ne bude većih problema. Imaćete dobre uslove za profesionalni napredak, makar što se tiče vaše lične efikasnosti, neko će konačno videti šta vi radite. Dobijate mogućnost za dugoročnije ostvarivanje zarade.

Ljubav: U prvoj polovini meseca za Jarčeve u emotivnim vezama atmosfera će biti povoljna i opuštena. Vi pozitivno utičete na partnera i on počinje da poprima vaše dobro raspoloženje i komunikacija postaje stabilnija, jasnija, sa manje trzavica i nerazumevanja.

Ne dozvolite da se ljudi sa lošom energijom lepe za vas, troše vaše resurse i skraćuju vaše vreme za opuštanje. Odvojte dovoljno vremena i za partnera i njegove potrebe. Partner  bi mogao da vas iznenadi sitnim poklonom. Sredinom meseca počinjete da prelazite preko nekih nesavršenosti u odnosu sa voljenom osobom.

Svesni ste da ne možete sve da rešite odjednom, ali želite svoj mir i stabilnost. Druga polovina oktobra  donosi normalu u funkcionisanju, sve je za nijansu uređenije i bolje nego ranije. Morate da radite na komunikaciji i na taj način uspete da prevaziđete neke povremene zastoje ili nesuglasice u svojoj vezi. Slobodni Jarčevi, postoji mogućnost iznenadnog kontakta ili susreta sa osobom iz poslovnog segmenta. Ostaje naglašeno sve što se vezuje za prošlost, pokušaja komunikacije će biti, na vama je kako ćete da odreagujete.

Zdravlje: U prvoj dekadi oktobra ste u  solidnoj  formi i ne bi trebalo da imate nekih ozbiljnijih problema sa zdravljem. Obratite pažnju na ishranu i imunitet. Druga dekada meseca donosi pojačanu glavobolju, variranje krvnog pritiska i mnogo nervoze. Krajem meseca možete biti podložni i virusnim infekcijama praćenim temperaturom.

Vodolija

dnevni horoskop

Posao: Početak meseca za pripadnike znaka Vodolije bi trebalo da bude period dobre radne energije. Prioriteti moraju da se ispoštuju, pa tu budite maksimalno oprezni. Od 4. do 9. 10. ne dozvolite da vas drugi svojim ponašanjima, možda i bahatošću izbacuju iz takta. Ništa nećete dobiti ako odreagujete, osim sopstvenog nerviranja.

Od 9. do 14. 10. sve će vam ići od ruke, poboljšavate atmosferu, uvećavate posao, sledi više finansija. Vi treba da budete nosilac ovog dobrog perioda, jer ta pozitivna planetarna energija je vezana upravo za vaš znak. Od 14. do 19. 10. bilo bi dobro da pokušate da izbegavate nesuglasice, rasprave većih razmera jer bi mogle da se završe loše po vaš nervni sistem. Iz tih razloga pripazite na svoje poteze. Imaćete dosta energije i pored svih prepreka koji postoje tokom ovog perioda, potrudite se da je usmerite u dobrom pravcu.

Od 19. do 24. 10. promene u dogovorima će vas nervirati, izvesno je da ćete morati često da razgovarate sa ljudima koje biste najradije zaobišli u širokom luku. Ne bi trebalo da donosite bilo kakve odluke jer one mogu biti ishitrene i samim tim se kasnije pokazati kao nepovoljne po vas. Krajem meseca timski rad bio bi preporučljiv kako biste savladali eventualne prepreke. Dosta vremena mogla bi vam oduzeti i neka sporedna aktivnost, hobi. Polje finansija biće promenljivo tokom druge polovine oktobra.

Ljubav: Prva polovina oktobra Vodolijama u emotivnim relacijama donosi distancu zbog nepoštovanja potrebe druge strane za vaše potreba i ciljeve. Budite vi taj koji će imati više samokontrole i izbeći konflikte širih razmera. Budite spremni na svađe i prepucavanja oko nekih sitnica, da ne govorimo o krucijalnim stvarima.

Dosta nepodudaranja sa partnerom biće u ovom periodu jer su loše energije u pitanju. Druga polovina meseca bolja za partnerske odnose, više posvećenosti i više energije daće stabilnost. Moguće je lepo putovanje ili neki drugi hedonistički užitak. Imaćete potrebu za porodičnim okupljanjima, obnavljanjima nekih kontakata koje ste zapostavili.  

Vreme je da raščistite neke situacije jer to sada možete. Možete uspostaviti bolji kontakt sa partnerom, pa se zato i maksimalno potrudite. Vreme je da počnete sa pravljenjem zajedničkih planova za uređenje životnog prostora ili sve što je vezano za zajedničko provedeno vreme. Slobodne Vodolije, otvorene ste za ljubav, želje i strasti su tu, pa krenite napred. Interesantna i burna dešavanja slede vam sa suprotnim polom. Uživajte.

Zdravlje: Prva dekada meseca, osetljiv urinarni trakt i pluća. Druga dekada oprez, povodite računa o krvnom  pritisku. Treća dekada  meseca mogući su problemi sa respiratornim organima i alergije. Pazite se povreda ako trenirate i budite umereniji u ishrani.

Ribe

dnevni horoskop

Posao: Početak oktobra će doneti uspostavljanje poslovnih kontakata sa strancima ili osobama koje češće i više profesionalno putuju. Od 4. do 9. 10. nemojte da vas iznenadi neka dodatna neočekivana obaveza, onako pred kraj u vidu pomoći nekom od saradnika.  

Od 9. do 14. 10. rešenja su vam na dohvat ruke, budite još malo strpljivi i istrajni u onome što ste pokrenuli. O svakom svom potezu sada razmišljate na pravi način, sklapate dobre dogovore i dolazite u kontakt sa osobama koje imaju dobre poslovne ponude za vas. Od 14. do 19. 10. može doći do problema u međuljudskim odnosima sa najbližim saradnicima. 

Konkurencija u vašem najbližem poslovnom okruženju je prisutna i očekujte određene provokacije, koje vam na sreću ne mogu doneti neku veću štetu. Od 19. do 24. 10. nemojte se oslanjati samo na sopstvenu procenu situacije i okolnosti na polju posla, konsultujte se sa bar jednom osobomu od poverenja. Krajem meseca obratite posebnu pažnju na rokove koje morate ispoštovati, naročito kada je papirologija u pitanju ili kada se vezujete za dogovore. Shvatićete da na neke osobe ne možete više da računate. Neplanirani, možda i veći troškovi vas očekuju. Obratite posebno pažnju ukoliko radite sa novcem.

Ljubav: U prvoj polovini meseca za Ribe koje su u emotivnim vezama dosta toga zavisiće  i od druge strane, jer za realizaciju zajedničkih ciljeva nisu dovoljni želja i htenje samo jedne strane. Neki problemi moraju biti rešeni, vi i partner se morate postaviti otvorenije jedno prema drugom i konačno razgovarati o tome kako da unapredite odnos. 

Prvo morate videti postoji li obostrana želja i volja za stabilizacijom. Oko 20. 10. biće veoma napeti planetarni aspekti i pripadnici znaka Riba će biti na velikim iskušenjima kad su partnerski odnosi u pitanju. Druga polovina meseca donosi lepšu atmosferu i rasterećeniji odnos, na vama je da se maksimalno potrudite.

Ono što vam se može savetovati je da pokušate da unesete neke pozitivne promene, da otputujete negde zajedno ili da se češće družite sa zajedničkim prijateljima. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja kako se osećate i šta želite. Slobodne Ribe, mogući su nagli počeci burnih i strasnih odnosa. Neko će pokušavati da vas osvoji, da li preko društvenih mreža ili kroz prijatelje, izlaske, videćemo. Moguće je i da je to osoba koju već neko vreme znate.

Zdravlje: Početak meseca će obeležiti dobra zdravstvena slika, na vama je da je održavate. Iscrpljenost u drugoj dekadi oktobra  je naglašena, morate da imate ozbiljan pristup kada je zdravlje u pitanju tokom ovog perioda. U trećoj dekadi meseca slabe tačke mogu biti respiratorni organi i prehlade.

Mesečni horoskop za oktobar 2024. godine preuzet sa sajta astroputnik.com

Komentari (0)

Loading