SECONDO PIATTO U KUĆNOJ VARIJANTI: Romantični duh Italije u vašoj kuhinji (recepti)

08/10/2019 | 18:40

Nisu samo paste i pice tipični mediteranski specijaliteti. Predstavljamo vam dva glavna jela napravljena sa sušenim paradajzom, izvanredno ukusnim dodatkom za kuvanje u koji su Italijani zaljubljeni…

CRNI RIŽOTO S HOBOTNICOM

Za 2 osobe:

PRIPREMA: 50 MINUTA

SASTOJCI:

– 1 pakovanje rižota

– Mastilo hobotnice

– 350 g hobotnice

– 50 ml maslinovog ulja

– 50 ml belog vina

– 50 ml vode

– 3 čena belog luka

– 1 oljušteni paradajz, isečen na kockice

– tegla sušenog paradajza u maslinovom  ulju

– so

– biber

PRIPREMA:

Pirinač s malo soli stavite u lonac kipuće vode i kuvajte oko 25 minuta. U zasebnom tiganju, premazanom maslinovim uljem propržite sitno naseckani beli luk, komade paradajza, kao i sušenog paradajza i komade hobotnice. Posolite i pobiberite po ukusu, a nakon 15 minuta dolijte belo vino i vodu i ostavite da se kuva još pola sata. Za sam kraj procedite testeninu, pomešajte je sa dobijenim sosom i ukrasite sušenim paradajzom, limunom, spanaćem, a po želji feta sirom, ili majonezom.

Na narednoj strani pogledajte recept za punjene grudi sa italijanskim prelivom…

Stranice 1 2
story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike