Celebrity News

Nakon 3 duge godine! Najlepše vesti iz porodice Novaka Đokovića, čestitke stižu sa svih strana sveta

Zoran Terzić posle tri godine ponovo selektor

Nakon 3 duge godine! Najlepše vesti iz porodice Novaka Đokovića, čestitke stižu sa svih strana sveta

Pablo Cuadra/Getty Images

Prema nezvaničnim saznanjima Meridian sporta, Zoran Terzić posle tri godine vraća se na klupu srpske odbojkaške reprezentacije. Saradnja sa Odbojkaškim savezom Srbije dogovorena je na duži vremenski period.

Ova vest posebno je obradovala članove porodice Đoković. Teča Novaka Đokovića 2021. godine napustio je reprezentaciju Srbije, a za to vreme vodio je selekciju Rusije, koja nije imala dozvolu da se takmiči na međunarodnim takmičenjima.

Pročitajte: Novak Đoković skrhan bolom! Suza suzu stiže - Prerano nas je napustio, kako dalje bez njega (FOTO)

Posle neuspeha na Olimpijskim igrama, Odbojkaški savez Srbije odlučio je da se okrene proverenom rešenju i dovede višetrofejnog selektora Zorana Terzića.

Sa ženskom reprezentacijom naše zemlje osvojio je sijaset medalja. Na Svetskom prvenstvu ima zlato 2018. i bronzu 2006. Učinak na evropskom prvenstvima – srebro 2007, zlato 2011, bronza 2015, zlato 2017, zlato 2019, srebro 2021. Na Olimpijskim igrama uzeo je srebro 2016. u Riju i bronzu 2021. u Tokiju.

V.M./ATAImages

 

 

Zoran Terzić oženjen je sestrom Dijane Đoković, Sandrom, a Novaku je oduvek bio uzor, te mu je svojevremeno teniser uputio dirljivu poruku.

- Dragi Zorane, čestitam ti na uspesima koji krase poslednje dve decenije tvog profesionalnog rada. Ti i ja imamo jedan privatan odnos za koji si me uslovio da ga ne spominjem. Zato ću ti se profesionalno obraćati i zahvaliti u ime svih sportista na inspiraciji koju nam daješ kroz svoj kvalitet u radu, požrtvovanost, posvećenost i veliku ljubav prema odbojci i sportu uopšte. Jedan si od najuspešnijih trenera u Srbiji i regionu u istoriji i zaslužuješ svaku pohvalu. Puno te volim i pozdravljam, tečo moj dragi - poručio je najbolji teniser sveta tada.

V. M./ATAImages

 

 

Komentari (0)

Loading