Celebrity News

Na trenutak sam potpuno paralisana! Ana Sofrenović o borbi sa podmuklom bolešću

Zdravstveno stanje Ane Sofrenović uzdrmalo je celu porodicu

Na trenutak sam potpuno paralisana! Ana Sofrenović o borbi sa podmuklom bolešću

Milan Maričić ATA images

Zdravstveno stanje Ane Sofrenović zabrinulo je ćerke slavne glumice, čijoj bolesti je prethodio razvod od dramskog umetnika Dragana Mićanovića, kao i povratak iz Engleske.

Ana se od kolege rastala 2011. godine, što je potpuno poremetilo njeno poimanje života, porodice, braka i ljubavi.

Pročitajte: Ana Sofrenović neprepoznatljiva! Drastično smršala, ovo je razlog (FOTO)

Kada se tako nešto dogodi, a ne postoje odmah znaci da zdravstveni problem postoji, čovek nehoteći zapada sve dublje u svoj mrak.

Ovako nekako opisala je svoju bolest svojevremeno mama dve mezimice, koja je nakon toga zatražila pomoć i danas-danji jako puno radi na sebi i svom psihofizičkom spokoju.

 

 

Zdravstveno stanje Ane Sofrenović, zbog otvorenosti umetnice prema medijima da govori na tu temu, bilo je jedno vreme centar interesovanja javnosti, zbog čega Ana ne brine jer smatra da joj je dovoljno da je makar jednoj osobi pomogla time što se ispovedila pred kamerama.

- To je bez sumnje najteži period u mom životu. To je ona vrsta problema gde spolja delujete potpuno zdravo, a iznutra ste na trenutke potpuno paralisani.

 

 

- Nikome ne bih poželela to osećanje, ali, nažalost, znam mnogo ljudi koji pate zbog toga i koje taj problem izuzetno tišti jer vas troši, oduzima vam energiju, pažnju. Možda je najgori aspekat depresije taj što ima tendenciju da vas odvaja od ljudi, jer imate stalnu potrebu da se sklanjate i krijete, od sramote što ne umete s tim bolje da se nosite.

- I sumnjate u sve oko sebe, a u sebe najviše - rekla je svojevremeno za naš magazin Ana i otkrila koji je bio presudan trenutak za njeno ozdravljenje.

Pročitajte: Neverovatno! Ćerka Dragana Mićanovića i Ane Sofrenović je kopija svoje majke (FOTO)

 

- Onda kada sam shvatila da ukoliko ne preduzmem ozbiljnije mere neću moći da nastavim dalje ni u jednom segmentu svog života. Čim sam tu odluku donela i preduzela prave korake, sve je bilo mnogo drugačije.

Sada ona ume da uživa u malim stvarima koje život čine neuporedivo lepšim.

 

 

- Sve više male stvari, trenuci. Vreme sa mojim ćerkama koje su mi beskrajan izvor inspiracije i snage. Muzika, filmovi ili samo da sedim i ćutim i gledam neku lepu prirodu ili ulicu. Dozvoljavam da me stvari raduju više nego pre, ali i da me rastuže.

- Jednostavno svojim emocijama dozvoljavam da budu mnogo intenzivnije i trudim se da ih osetim do kraja, bilo da su neprijatne ili prijatne. Tako daleko više osećam da živim. To je možda jedna od najvećih i najlepših promena koja mi se desila.

 

 

Komentari (0)

Loading