Celebrity News

Branko Milićević se krstio u 79. godini, vladika Georgije obavio sveti čin

Branko Milićević se krstio u 79. godini

Branko Milićević se krstio u 79. godini, vladika Georgije obavio sveti čin

Jakov Simović

Branko Milićević, uz koga su odrasle brojne generacije u Jugoslaviji, krstio se u 79. godini života. Sveti čin obavljen je u Crkvi Vodice, u Borči. Obred je obavio vladika Georgije.

Vest o ovom događaju objavljena je na Fejsbuk profilu pesnikinje Mirjane Bulatović koja je, uz fotografije sa ceremonije, napisala sledeće:

 

 

„Danas se jedno novorođeno dete Božije uključilo u Crkvu Hristovu. Krstio se Branko Kockica u 79. godini. Svetoj tajni krštenja pristupio je sa čistim namerama. Potom se proveselio sa prijateljima, pa otišao kući da uživa u miru i blaženstvu zajednice sa Hristom.”

Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, rođen je 1946. godine u Zemunu. Završio je glumu i igrao u dvadesetak naslova, ali ga šira javnost zna pre svega po kultnoj dečjoj emisiji „Kocka, kocka, kockica”.

Sa suprugom Slobodankom Cacom Aleksić, koja je preminula 2019. godine, osnovao je dečje pozorište „Puž”.

Jakov Simović

 

- Verujem da svi imamo zadatak koji se ogleda u našim sposobnostima. S te strane, mislim da sam uradio više od svojih mogućnosti i Bogu ništa nisam dužan. Mir koji sam postigao zahvaljujući tome, dozvoljava mi da budem neizmerno zadovoljan životom i neopisivo srećan. Ako ništa drugo, nisam bolestan, što je u ovim godinama najbitnije – rekao je Branko Milićević.

Pročitajte: Branko Kockica se POTRESNIM REČIMA oprostio od svoje supruge koju je voleo 50 godina

Iako je zašao u ozbiljne godine, Branko je i dalje prilično aktivan. U intervjuu koji je pre neku godinu dao za HELLO! poručio je: 

- Nikakva penzija ne dolazi u obzir. Ja iz pozorišta idem pravo u - raj. U stvari, ja sam već u nekoj vrsti raja. Povremeno prolazim kroz pakao, ali izdržim, jer znam da ću se vratiti u raj. Raj zamišljam kao Pozorište „Puž”. Sve je lepo i zabavno. Ništa nije preteško. I stalno napredujemo. Što bi „Bitlsi” rekli: “It's getting better all the time”.

 

Komentari (0)

Loading