Celebrity News

Otkrivena tajna iz prošlosti o odnosu Srđana i Novaka Đokovića: Tata mu je psovao sve po spisku

Odnos Novaka i Srđana Đokovića pun je ljubavi, poštovanja i razumevanja, a da li je uvek bilo tako?

Otkrivena tajna iz prošlosti o odnosu Srđana i Novaka Đokovića: Tata mu je psovao sve po spisku

Direktor "Zagreb Open-a" i nekada uspešan teniser, Goran Belošević dao je veoma interesantan intervju u kome je govorio i o najboljem teniseru na svetu, Novaku Đokoviću.

Kako Goran kaže, tenis je trenirao u akademiji Nikole Pilića, a Novaka zna od njegovih početaka u karijeri.

- Sa 17 godina, to mi je na početku bila jedna usputna stanica jer sam u Nemačkoj nastupio na jednom ITF-ovu turniru juniora. I tad sam upoznao Novaka Đokovića. On je dve godine mlađi od mene, ali je već bio perjanica u akademiji. Bio je prvi junior sveta do 16 godina, iako je imao nepunih 15. U drugoj fazi, tri godine posle, Novak je samo jednom svratio, a ja sam se više družio s Letoncem Gulbisom, na terenu i izvan njega - priča za "Večernji list" on i ističe da se sa Novakovim talentom i marljivošću retko ko mogao meriti.

Pročitajte: Srđan Đoković besan - Mom sinu je učinjena velika nepravda!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

- Novak je znao da se probudi u tri i ode da vežba servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović. A Gulbis je bio čak i veći talenat, ali dolazio je iz imućne porodice i možda zbog toga nije dovoljno grizao. Ernests je s jednim Rumunom u vreme Oktoberfesta preko balkona odlazio u provod. Jednog dana došli su oko šest ujutro i kucali meni na prozor da ih pustim unutra, pošto smo imali čuvara na ulazu. Gulbis je legao u sedam, odspavao sat vremena i u devet na treningu nije loptu promašio! Ja sam bio puno odgovorniji, imao sam vojnički pristup i nije mi padalo na pamet da upropastim sebi dan, kad smo već masno plaćali tu akademiju.

Belošević je iskoristio priliku da se priseti i njihovog teniskog okršaja, a onda je otkrio i tajnu o odnosu Novaka i Srđana Đokovića, o kojoj do sada nije bilo reči.

Ata Images

 

- Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz auta, pobedio me je sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebalo je da igramo dubl, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo. I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra jedan fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set sa 6:0. Tad je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je psovao sve “po spisku”. No, ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala.

Komentari (0)

Loading