Novak Đoković: Kako sam se vratio na vrh

18/07/2018 | 12:27

Nakon godinu i po dana ispunjenih velikim izazovima i neizvesnostima, naš najbolji teniser Novak Đoković trijumfovao je na Vimbldonu, što ga je vratilo među prvih deset igrača na ATP listi

– Obožavam ukus vimbldonske trave. Ako je jedem, znači da sam u finalu i da sam osvojio titulu. To je moja mala tradicija koju sam održao sva tri puta i voleo bih to da ponovim. Još kao klinac sanjao sam da osvojim Vimbldon. Sa sedam-osam godina pravio sam male trofeje i podizao ih ispred ogledala. Tada sam rekao sebi, ako jednog dana trijumfujem – ješću travu s terena. Ne znam zašto sam baš to odabrao. Ali, kada sam je prvi put okusio, bio je to najslađi desert koji sam ikada probao. Nadam se da ću još jednom to iskusiti pre nego što završim karijeru – rekao je Novak Đoković (31) samo deset dana pre nego što je ponovo podigao pehar u Londonu kada je u tri seta savladao protivnika Kevina Andersona, čime je osvojio svoj četvrti vimbldonski i trinaesti grend slem trofej.

Njegovu sreću u nedelju popodne delila je cela Srbija, a dok je podizao pobednički pehar, iz lože ga je prvi put posmatrao troipogodišnji sin Stefan koji mu je vatreno aplaudirao zajedno s mamom Jelenom Đoković (32).

– Ovo je zaista poseban trenutak. Prvi put u mom životu neko mi iz lože dovikuje: “Tata, tata”. Volim te, sine, najviše na svetu – bile su prve reči Đokovića nakon ove istorijske pobede, a potom je dodao:

– Poštovali smo pravilo turnira po kojem deca mlađa od pet godina ne mogu da gledaju mečeve, tako da se tek po završetku pridružio mom timu u loži, ali nadam se da ću pobediti još koji put na Vimbldonu i da će on imati priliku da svedoči mojim mečevima. Za mene je veoma emotivno što je on danas ovde. Ne mogu biti srećniji – rekao je Novak koga ljubav prema tenisu ni u najtežim trenucima nije napuštala:

– Ljubav i strast prema tenisu bile su najjače sile koje su me vukle napred. Da nema tog žara koji sam osetio još kada sam kao dete prvi put uzeo reket u ruke, stvarno se više ne bih profesionalno bavio ovim sportom.

Šta je Novak Đoković još rekao o povratku na vrh i veri u sebe, pročitajte u novom broju magazina “Story” koji je u prodaji do 24. jula

Ivana Nikolićguliver/gettyimages

Još iz rubrike