Adrijana Lima: Parfem je moj najvažniji asesoar

09/09/2017 | 12:21

Top-model Adrijana Lima neospornu lepotu duguje genetici, ali ujedno se i trudi da što duže očuva mladolik izgled tako što veoma vodi računa o tome kako se hrani, na koji način se neguje i bira samo prirodne preparate

Vitko telo, negovano lice i zdrava kosa glavno su oruđe za rad top-modela Adrijane Lime (36) koja je još tokom mladosti stekla naviku da brine o svom izgledu i da uvek bude u besprekornoj formi. Brazilka već ima svoje recepte koje primenjuje u svim prilikama, ali i tim stručnjaka koji vodi računa o njoj. Jednom mesečno odlazi u Pariz kod dermatologa, koristi samo prirodne preparate za negu, redovno nanosi maske za kosu, a neizbežan deo njene rutine jesu i treninzi boksa, bez kojih ne bi mogla da zamisli svoj život.

ZDRAVLJE

Briga o zdravlju sastavni je deo mog posla, a bez obzira na to, želim da živim dugo i da izgledam dobro. Volela bih da kroz sva životna razdoblja izgledam dobro. Zato, prvenstveno, vodim računa o tome šta jedem i redovno treniram. Boks je moj omiljeni sport i njime se bavim od svoje devetnaeste godine. Tokom treninga, ja sam u apsolutnom zenu. Mnogi ljudi pronalaze svoj mir radeći jogu ili meditirajući dok ja odsustvo misli imam samo dok boksujem. Upravo zbog toga, najviše volim taj sport. Takođe, pokazalo se da je boks odličan za moju kožu i kosu jer se tokom treninga mnogo znojim, što podstiče cirkulaciju. Često dobijam komplimente zbog svoje zdrave kose i uvek objašnjavam da je ona posledica redovnog vežbanja.

KOSA

Trudim se da jednom nedeljno na kosu stavim pakovanje. Svoju masku nanesem duž cele kose i ostavim je da deluje ispod kape za tuširanje najmanje pola sata, a nekada i četrdeset i pet minuta – što duže to bolje. Smatram da je važno menjati maske za kosu na nekoliko meseci. Kada duže koristim isti preparat, kosa se navikne na njega i više nije tako delotvoran. Trenutno upotrebljavam Victoria’s Secret Conditioner koji ima odličan miris.

Žene u Brazilu često pasiraju avokado i mešaju ga s regeneratorom pa tu smesu nanose kao pakovanje. Ovaj trik veoma je delotvoran i čini kosu sjajnom. S obzirom na to da avokado nema jak miris, ne morate da se plašite da će vam glava kasnije smrdeti.

NEGA KOŽE

Imam normalan tip kože, međutim, budući da često putujem i imam snimanja na najrazličitijim mestima, kao što su pustinje, moje lice usled toga često bude suvo i dobijam osipe ili akne. Zbog toga mnogo vodim računa o nezi. Moj dermatolog Erve Ero živi i radi u Parizu, a ja se trudim da ga posetim jednom mesečno. Uvek kada izađem iz njegove ordinacije, izgledam deset godina mlađe. Ne preterujem, to je činjenica. Erve ima sopstvenu liniju proizvoda za negu kože koja je potpuno prirodna i koristim samo te preparate. Upotrebljavam gel za čišćenje lica i gel-losion. Preko dana nanosim laganu kremu koja takođe ima strukturu gela dok nešto jaču hranljivu pomadu koristim za noć. Taj proizvod preko dana nanosim u predelu oko očiju umesto antirida i veoma je delotvoran. Kada sam u avionu, lice osvežavam Caudalie Beauty eliksirom koji mi baš odgovara.

ŠMINKA

Jedna od mojih omiljenih paleti senki jeste Maybelline Rock Nudes čije su boje veoma prirodne te otvaraju oko kada ih pomešate. U torbi uvek imam tri karmina – jedan u zemljanim tonovima, drugi svetloroze i treći je crveni. Volim i maskare, a uvek biram one koje naglašavaju trepavice i čine ih gušćim. Da ne bih morala da brinem hoće li mi se maskara razmazati, gotovo uvek koristim vodootporne koje znatno bolje podnose različite vremenske uslove od onih običnih.

PARFEMI

Volim ženstvene parfeme, a uvek rado koristim Intense by Victoria’s Secret. Veoma je provokativan i seksi. Znate kako, ja sam tip osobe koja ima veoma snažan karakter i volim da ga naglasim, ali na dobar način. Zato mi je veoma bitan dobar izbor parfema. Kad god sam na crvenom tepihu, fotografi obavezno osete moj miris i uvek im se dopadne pa me često pitaju koji parfem koristim. Parfem je, zapravo, moj najvažniji asesoar.

Ivana Nikolićguliver/gettyimages

Još iz rubrike