Do Sidneja u nekoliko baletskih koraka!

26/02/2018 | 19:12

Takmičenje za baletski pokret koji vas vodi Biznis klasom u Sidnej!

Kompanija Qatar Airways je ove godine zvanična avio kompanija Beogradskog festivala igre. To je avio kompanija koja će u Srbiju po prvi put dovesti Sidnejsku kompaniju igre.

Zajedno sa Beogradskim festivalom igre, Qatar Airways je želeo da obraduje publiku i približi nam australijski kontinent!

Tako će u Centru Sava, gde ova prestižna trupa nastupa 4. aprila, biti održano takmičenje publike za najlepši baletski pokret.

Žiri koji će činiti baletski igrači iz sidnejskog ansambla, odlučivaće o pobedniku, a pobednik će dobiti dve avio karte u biznis klasi za let do Sidneja i mogućnost da i u Sidneju uživa u igri Sidnejske kompanije igre!  Pre početka, u toku pauze i nakon završetka predstave ove trupe u Centru Sava, takmičenje će se održati u holu dvorane, a publika će moći da odmeri svoje baletsko umeće i zanimljive pokrete! Već narednog dana, žiri će preko FB stranice Beogradskog festivala igre – saopštiti ime pobednika i prikazati snimak pobedničkog plesa.

15. Beogradski festival igre počinje 15. marta i završava se 4. aprila.

Po prvi put u naš region najpoznatiji australijski ansambl iz čuvene Opere u Sidneju dolazi sa sjajnim koreografskim triptihom koga čine dela Australijanke Gabrijele Nenkajvel, Italijana Rafaela Bonačele i Kineza Čenga Cunga Lunga. Trupa će nastupiti 3. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a dan kasnije u beogradskom Centru Sava.

Prema rečima kritičara Njujork Tajmsa:

– Sidnejska kompanija igre je zapanjujuća. Svi igrači su u svom punom vrhuncu, telesno i emocionalno, potpuno posvećeni delima i osnaženi smelim i inovativnim koreografijama.

story.rspromo

Još iz rubrike