Moda

Francuski mediji oduševljeni “Serbia Fashion Week”-om na “Paris Fashion Week-u”: Budućnost mode će možda biti ispisana ćirilicom

Francuski mediji oduševljeni “Serbia Fashion Week”-om na “Paris Fashion Week-u”:

Francuski mediji oduševljeni “Serbia Fashion Week”-om na “Paris Fashion Week-u”: Budućnost mode će možda biti ispisana ćirilicom

Mišel Dupre

„Duva vetar sa istoka! Budućnost mode će možda biti ispisana ćirilicom“, navode francuski mediji koji svi kao jedan s oduševljenjem i dalje pišu o „Serbia Fashion Week“-u, koji je održan kao deo zvaničnog programa „Paris Fashion Week“-a. Bez obzira na to što je najprestižnija nedelja mode na svetu završena, u medijskom prostoru Francuske i dalje odjekuju izveštajima o učešću “Serbia Fashion Week”-a i srpskih dizajnera Suzane Perić, Boška Jakovljevića za “Martini Vesto”, Nataše Perkovski Adžić i brenda “Alesari” na “Paris Fashion Week”-u. 

“Vreme je da priznamo da moda ne poznaje granice. Srpski dizajneri u Parizu nisu samo simpatična priča za medije, to je znak smene generacija, sveta gde se Istok sreće sa Zapadom na ravnopravnoj osnovi. Dakle, sledeći put kada prisustvujete reviji ili listate modni magazin, setite se: u toj odevnoj kombinaciji kojom ste oduševljeni možda ima dodir srpskog“, napisao je između ostalog ugledni “AnousParis”.

Mišel Dupre

 

“Svitanje novog doba za srpsku modu”, samo je jedna od rečenica kojima novinari francuskih medija opisuju našu modu, za koju kažu da predstavlja istinski kulturni most između Istoka i Zapada.

Nije prošlo neprimećeno ni hrabro uzdizanje “Serbia Fashion Week”-a iz skromnih početaka 2012. godine u Novom Sadu do uspešnog učešća na svetskoj modnoj sceni. “Kada upornost sretne složenost”, ističe se u jednom od naslova u francuskim medijima, koji opisuje razvoj srpske nacionalne nedelje mode poredeći je sa putom koji kroz oluje vodi do gracioznog plesa labudova na Dunavu.

Mišel Dupre

 

Kroz reči francuskih novinara, otkrivamo priču o neumornom radu i strasti srpskih dizajnera, čiji su napori nagrađeni pozivom da se pridruže zvaničnom programu “Pariz Fashion Week”-a. Pozivu u kome su modni eksperti zadivljeni hrabrosti i vizijom koju srpski dizajneri unose u svet mode.

“Paris Fashion Week” nije samo obična modna manifestacija; to je prilika za slavljenje razlika i kulturne raznolikosti koja čini svet mode bogatijim. Ovo je samo deo putovanja srpske mode ka svetloj budućnosti, a francuski mediji su tu da svedoče o svakom koraku ovog uzbudljivog puta.

Mišel Dupre

 

 

 

Komentari (0)

Loading