Lifestyle

Gotov za pola sata: Lagan letnji ručak po receptu Slavice Rokvić, sastojke već imate

Slavica Rokvić podelila recept za posni ručak

Gotov za pola sata: Lagan letnji ručak po receptu Slavice Rokvić, sastojke već imate

Instagram

Slavica Rokvić važi za domaćicu kakva se retko sreće.

Instagram

 

Kao veliki zaljubljenik u prirodu i zdrav način života nastoji da priprema obroke bazirane na povrću, a recepte neretko podeli sa pratiocima na Instagramu.

Pročitajte: Ovakvu još niste pravili! Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić idealne za nedeljni doručak, a gotove za manje od pola sata (FOTO)

Imajući u vidu da su u ovo doba godine temperature izuzetno visoke i da, samim tim, nije nimalo prijatno stajati kraj šporeta, Slavica je podsetila na jednostavan recept za ručak.

- Kada su ovakve vrućine, pripremam uglavnom lagana jela. Ovo posno jelo sprema se za tili čas. Bukvalno sam samo šampinjone kupila, ostalo sam imala u frižideru - napisala je u objavi, a zatim dala detaljne instrukcije.

- Iseckam praziluk, batat (nisam imala šargarepu), tikvicu, čen belog luka i prodinstam. Dodam iseckane šampinjone. Kad pečurke puste svoju aromatičnost, u secko ubacim malo dinstane smese i izblendiram. Ponovo vratim u šerpu i dodam spanać, veoma kratko, uz mešanje na laganoj temperaturi. Kada je gotovo, dodam biljnu pavlaku za kuvanje, ovog puta od ovsa.

- Paralelno stavim da se kuva testo i ručak spreman za pola sata - istakla je Slavica Rokvić i pokazala kako izgleda ručak po njenom receptu.

Instagram screenshot

 

Na kraju Instagram posta majka Nikole Rokvića uputila je važnu poruku:

- Kao što nastojimo zdravo da hranimo svoje telo, ne zaboravimo da još više pažnje posvetimo onome čime hranimo dušu. Jedno bez drugog ne ide. Radujmo se zajedno.

 

Komentari (0)

Loading