Lifestyle

Tiramisu Twist - Krema od muskatne bundeve za jaču aromu

Kraljica jeseni je jedna od najisplativijih namirnica koju možete kupiti, jer bundevu doslovce možete iskoristiti celu – uključujući i njene semenke...

Tiramisu Twist - Krema od muskatne bundeve za jaču aromu

Krema od muskatne bundeve iznenađujuće osvežava ovaj italijanski klasik. Vizuelno je atraktivniji, a aroma mu je daleko punija.

Muskatni tiramisu

SASTOJCI:

* 400 g piškota

* 0,5 l crne kafe
* 1 dl likera Amareto ili ruma
* 1 kašičica cimeta

Za krem:

* 400 g pirea od pečene muskatne bundeve
* 250 g maskarpone sira
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kašičica kardamoma
* 2 žumanceta
* 2 kašike šećera
* 2 vanilin-šećera ili jedna mahuna vanile

 Za posipanje:

* Amareto keks ili gorki kakao

Beli luk i tomato konfit - Savršeni uz sendviče i bruskete! (recept)

Photo: zefirchik06 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

 

PRIPREMA:

KORAK 1

Skuvajte kafu koju najviše volite da koristite u klasičnom tiramisuu. Kad se ohladi, izlijte je u širu posudu i dodajte joj kašičicu cimeta, liker Amareto ili rum i promešajte.

KORAK 2 
Za kremu 2 žumanceta na pari kratko umutite sa šećerom i vanilin- šećerom. Dodajte kašičicu kardamoma i pire od bundeve, pa sve dobro izmešajte. Potom dodajte maskarpone i mutite dok se smesa ne sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Tako napravljeni šlag ubacite u smesu od jaja i sira, pa nežno sjedinite smese.

OMILJENA zdrava poslastica Novaka i Jelene Đoković: Jedite je koliko hoćete BEZ GRIŽE SAVESTI (foto)

KORAK 3

Piškote podelite na dva jednaka dela i slažite tako da svaku piškotu umočite najpre u pripremljenu kafu. Na prvi sloj nanesite polovinu kreme, poređajte drugi deo piškota i završite s drugim slojem kreme. Tiramisu možete slagati i u dekorativne čaše, piše CafeBar&Restoran. 

KORAK 4
Kolač na kraju pospite gorkim kakaom ili mrvljenim Amareto keksom. Odložite u frižider do posluživanja.

Komentari (0)

Loading