Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
12h
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Autor: Tamara Kovacevic | 17/11/2020
Konfit kao tehnika je poznata širom sveta, ali su recepture do savršenstva doveli Francuzi.
Zasnovana je na kuvanju, mesa, povrća, ribe i drugih namirnica bogatih belančevinama u masnoći biljnog ili životinjskog porekla.
Ovako pripremljeni beli luk može biti ukusan prilog, a možete napraviti i sjajan namaz od njega. Preostalo ulje možete iskoristiti za mariniranje sireva, ribe, mesa, kao dodatak salatama ili da pojačate aromu jelima.
Pripremite osam glavica belog luka, čenove odvojte, možete ih oljuštiti, a možete ih ostaviti i u ljusci. Na ovu količinu luka trebaće vam tri šolje maslinovog ulja.
Rernu zagrejte na 120 stepeni C, pa luk i ulje stavite u dovoljno veliku posudu. Dodajte grančice majčine dušice, ruzmarina i listove lovora. Prekrijte posudu folijom i pecite sat vremena do 75 minuta. Pre nego što posudu izvadite iz rerne, proverite da li je beli luk dovoljno omekšao. Sipajte ga u teglu, a da ste prethodno uklonili začinsko bilje. Ovako pripremljen beli luk može stajati u frižideru dve nedelje, piše portal CafeBar&Restoran.
Ovako pripremljen paradajz možete koristiti za sendviče, bruskete, pice, pite, kao i za garniranje mnogih jela.
Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Paradajz blanširajte u posoljenoj vodi. Oljušteni paradajz presecite na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine paradajza, i izvaditi im semenke i sredinu. Ukoliko radite sa čeri paradajzom, ostavite ga celog. Rasporedite paradajz, unutrašnjom stranom nagore, na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite. Pospite belim lukom i majčinom dušicom i obilno prelijte maslinovim uljem.
Kestenje na trpezi - Ukusna jela kojima nećete odoleti! (RECEPTI)
Peći u rerni na 120 stepeni C, sat i po do dva. Paradajz je gotov kad je lagano suv spolja, a iznutra još uvek sočan. Uklonite beli luk i majčinu dušicu i paradajz prebacite u teglu i zalijte maslinovim uljem. Ovako pripremljen paradajz možete čuvati u frižideru maksimalno sedam dana. Ulje koje je preostalo možete koristiti u pripremi drugih jela.
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
12h
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
15h
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
1 dana
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
3 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Sin Viki Miljković napustio Srbiju, majčina podrška nije izostala
26/04/2024
9h
Sin Viki Miljković napustio Srbiju
Horoskop za 27. april: Strelčevima neophodan odmor, a šta očekuje Lavove i Vodolije
26/04/2024
8h
Horoskop za 27. april 2024. godine
Ovo je nečuveno! Danica Ristovski suočena sa devojkom Lazara Ristovskog, sin morao da reaguje
26/04/2024
10h
Danica Ristovski i Anica Lazić u zajedničkom projektu
Komentari (0)