Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
18h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Autor: Tamara Kovacevic | 07/11/2020
Kad na ulici zamiriše ovaj pečeni plod, svi znamo da nas jesen već obavija svojim hladnim zagrljajem.
Umesto klasične, već svima poznate poslastice kesten-pirea, predlažemo vam nešto drugačije i za prave gastronome vrlo ukusne specijalitete s namirnicom koja je prava riznica zdravih i hranljivih materija...
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 60 minuta
600 g kestenja
100 ml pavlake
2 l pilećeg bujona
glavica crnog luka
3 veze peršuna
2 karanfilića
lovorov list
pola kašičice šećera
Zasecite nožem ljuske kestenja, stavite da se kuva u vodi, a zatim pecite na 230 stepeni desetak minuta, pa ohladite i oljuštite. U velikoj šerpi pomešajte pileći bujon, kestenje i seckani luk. Peršun, lovorov list i karanfilić pomešajte i stavite da se kuva sa supom na niskoj temperaturi 45 minuta. U blenderu ispasirajte smesu s kestenjem. Dodajte pavlaku, šećer, posolite i pobiberite po ukusu. Vratite na ringlu i prokuvajte još nekoliko minuta.
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 30 minuta
50 g brokolija
50 g tikvica
pola glavice seckanog luka
2 jajeta
150 g prezli
150 g očišćenog kuvanog ili pečenog kestenja
maslinovo ulje
so, biber
Propržite luk na malo maslinovog ulja, pa ostavite da se ohladi. Umutite dva jajeta viljuškom i pomešajte s prokuvanim brokolijem i proprženim usitnjenim tikvicama, prezlama i kestenjem. Posolite i pobiberite po ukusu, napravite pljeskavice i pržite na malo maslinovog ulja, oko pet minuta sa obe strane. Dodatne priloge za ovaj veganski burger odaberite po ukusu.
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
500 g keksa
300 g čokolade za kuvanje
500 g kesten-pirea
100 g maslaca
700 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
Na dno kalupa poređajte keks koji ste prethodno blago natopili mlekom ili kafom. Otopite na pari 300 grama čokolade za kuvanje i 200 mililitara slatke pavlake. Skinite s vatre i dodajte 300 grama mlečne čokolade. Kad se čokoladna smesa ohladi, pomešajte je sa 300 mililitara prethodno umućene slatke pavlake. Kesten-pire držite dva sata na sobnoj temperaturi, a potom izmiksajte sa 100 grama omekšalog maslaca i pomešajte sa 200 mililitara umućene slatke pavlake. Na keks sipajte ohlađeni čokoladni krem a potom kesten-pire krem. Tortu možete da premažete čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
18h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
21/11/2024
20h
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
Dragana Laušević - Najdelotvornija antiejdž nega
20/11/2024
1 dana
Rukovodilac odeljenja Pierre Fabre u kompaniji Oktal Pharma savetuje nas kako se uz pomoć dermokozmetike Avene tretira problematična koža, ali pre svega - kako možemo da odložimo starenje uz prave proizvode
Tražite savršen kaput? Ako izaberete jedan od ovih 5 GUESS kaputa, nećete pogrešiti
19/11/2024
2 dana
Sezona zimskih jakni, kaputa i bundi uveliko je otpočela, a za sve one koji su nespremno dočekali ovaj novembar donosimo 5 savršenih kaputa brenda GUESS koji će ih ugrejati u ovim hladnim danima.
Samo 45 dana nakon rođenja ćerke Srne slavlje u domu Darka Lazića u Brestaču
21/11/2024
11h
Darko Lazić krstio ćerku
Najlepše haljine sa crvenog tepiha: Poznate dame blistale na Gala celebrities night
21/11/2024
21h
Gala celebrities night 2024. by HELLO!, Gloria & Story
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
18h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Komentari (0)