Lifestyle

Umesto roštilja - kranjska pogača! Proslavite 1. maj na drugačiji način! (recept)

Umesto roštilja - kranjska pogača! Proslavite 1. maj na drugačiji način! (recept)

Proslava 1. maja oduvek je pratilo druženje uz savršeno ispečen roštilj. Međutim, zašto ne biste ovaj dan proslavili na sasvim drugačiji način - bez mesa?!

Proslavite 1. maj na drugačiji način!

Pite od mesa, sa povrćem u kombinaciji sa ukusnim poslasticama mogu biti izuzetno atraktivni za prvomajsku trpezu. Ne treba vam ni ćumur ni vatra, samo šporet i malo dobre volje.

NE PROPUSTITE:
Supersaveti za najbolji roštillj: Ukoliko NA OVAJ NAČIN spremite ćevape, piletinu i grilovano povrće biće to NAJUKUSNIJI DOŽIVLJAJ IKADA!

U znaku različitosti, donosimo vam super recept za kranjsku pogaču koju možete napraviti ukućanima i dobro se zabaviti.

Evo recepta:

NE PROPUSTITE:
Jednostavan recept Ane Ivanović za domaći hleb od banane (foto)

Kranjska pogača

Potrebno: Za meru koristimo čašu od kiselog mleka:

– 1 čaša malog kiselog mleka,

– 1 čaša ulja

– 3 cela jajeta

Priprema:

Sve umutiti na jednoličnu masu. U to dodati 2 čase brašna, 1 prašak za pecivo, 150 gr sira trapista iseckanog na kockice i 150 gr parizera takođe iseckanog na kockice i soli po želji a možete dodati i seckane crvene ili žute babure. Sve pomešati i sjedini i sipati u dobro podmazan pleh ili kalup. Peći na 200 stepeni, 30-40 minuta.

Proslavite 1. maj sa ukusnim desertom! 

Uz ovu uksunu pogaču možete poslužiti i savršen desert. Naime, radi se o piškoti sa glazurom od čokolade ili u svetu poznatiji kao biskvit.

Evo jednostavnog recepta:

NE PROPUSTITE: 
Predlog za lagani ručak: Dva specijaliteta sa tikvicama

American Dream

Sastojci:

- 250gr čokolade za kuvanje

- 200gr šečera 

- 85gr brašna

- 120gr maslaca

- 100gr kakao praha

3-4 jajeta

- pola praška za pecivo 

- 1 ekstrakt od vanile

- 1 kafena kašičica soli 

Priprema:

U jedno masu prvo pomešati šećer, brašno, kako prah, prašak za pecivo i so. Zatim, istopiti maslac i 150gr čokolade spojiti sa prethodno istoljenim maslacem i u njih umutiti jedno po jedno žumance, ekstrakt od vanile i dodati brašno sa ostalim sastojcima. Tome polako dodatina čvrsto umućeno belance, sipati u tepsiju i peći na 180.200 stepeni oko 20 minuta. Kada se biskvit ohladi, preliti glazurom i služiti uz kugle sladoleda.

NE PROPUSTITE:
Isprobajte recept za kolač za koji kažu da je „bolji od seksa“ (video)

Komentari (0)

Loading