Lifestyle

Svetski spektakl u Sava Centru: Premijerni nastup Jasmin Levi sa Simfonijskim orkestrom Radio - televizije Srbije

Jedna od najvećih zvezda svetske “world music” scene, muzička umetnica Yasmin Levy nastupiće 30. oktobra na sceni obnovljene Plave dvorane Sava Centra.

Svetski spektakl u Sava Centru: Premijerni nastup Jasmin Levi sa Simfonijskim orkestrom Radio - televizije Srbije

Nebojša Babić

rpska publika već obožava ovu umetnicu, koja je odlučila da upravo u Beogradu prvi put u svojoj karijeri održi celovečerenji koncert u pratnji simfonijskog orkestra.

Prvi put u životu ću svoje pesme interpretirati u pratnji simfonijskog orkestra. Imati na sceni svoj bend i simfonijski orkestar je ostvarenje mog sna. Toliko zvukova, različitih instrumenata, stilova i muzičkih svetova će se objediniti. Gajim veliku ljubav prema orkestru i veoma sam radoznala da orkestar spojim sa bendom koji ima potpuno drugačiji ukus i senzibilitet. Uzbuđena sam povodom ovakve prve saradnje i počastvovana što ću to iskustvo upravo podeliti sa publikom u Srbiji. - izjavila je Jasmin.


Nebojša Babić

 

 

Simfonijski orkestar Radio – televizije Srbije već je pratio značajne svetske umetnike, između ostalog i najboljeg tenora sveta Andrea Bočelija na koncertima u Beogradu i Abu Dabiju, a u pripremu koncerta sa Jasmin Levi uključeni su ne samo domaći muzičari, već i naši kompozitori i aranžeri.

Ovako veliki projekat pokazaće raskoš talenta naših muzičara i stvaralaca, koji će u simbiozi sa umetnicom kakva je Jasmin Levi sigurno dati vrhunski proizvod. Srećni smo da ćemo publici u Sava Centru prirediti nezaboravno veče i koncert koji će dugo pamtiti. - najavljuju iz agencije Stars & More, koja je i organizator koncerta.



Ulaznice za koncert Jasmin Levi u prodaji su na blagajni Ticket Vision-a u komercijalnoj zoni Sava Centra (ulaz iz ulice Miletnija Popovića), kao i online na https://tickets.rs/tour/yasmin_levy_1504.


Jasmin Levi sa svojim hitovima “Alegria”, “Una noche mas”, “Adio kerida”, ubraja se među umetnice koje publiku osvajaju izvanrednim vokalnim sposobnostima, jakim emocijama i upečatljivom interpretacijom. Spajajući tradicionalan i moderan zvuk, Jasmin peva o neprolaznim temama ljubavi, patnje, sreće, nostalgije stvarajući posebnu atmosferu i uvlačeći publiku u muzički svet protkan emocijama. Tako, uverljivost i intenzitet njenog izvođenja postaju katarzično iskustvo prožeto empatijom. Svi oni koji imaju priliku da prisustvuju koncertima, mogu da se poistovete sa različitim sudbinama likova i radnji pesama čije su (univerzalne) priče sačuvane od zaborava kroz različite kulture i tradicije. Možda bi se uputstvo za muzička putovanja, kako Yasmin Levy opisuje svoje koncerte, moglo pronaći u smernicama  – prepusiti se, osetiti i uživati u oslobađajućem delovanju muzike. 



 

Komentari (0)

Loading