
Ovo nikako ne radite na prvi dan Uskrsa, teraće vas maler cele godine
20/04/2025
1 dana
Običaja za Uskrs je mnogo
Autor: story.rs/NP | 03/10/2017
Na pitanje "Koju hranu nikada ne bi naručili u restoranu?" stigli su različiti odgovori od kuvara koji su majstori u svom poslu. I dok jedni kao razlog navode sećanja iz detinjstva, drugi ističu da neka jela nikada ne mogu da budu ista kao kada se spreme kod kuće.
Li Skit, vlasnik restorana u Kornvolu u Engleskoj, ističe da ga ništa ne odbija kao mesta na kojima su cene hrane visoke, a gde se pritom nimalo ne vodi računa o proizvodima.
- Šef kuhinje treba da bude odgovoran prema svojim gostima, pa je njegov način rada - da samo 'baci' hranu na tanjir i za to uzme mnogo para - arogantan i lenj - ističe Skit.
A post shared by Instagram Brunch Club (@igbrunchclub) on Mar 13, 2017 at 1:27am PDT
- Ako treba da navedem jedno jelo koje nikada ne bih naručio, to su školjke, crni puding i grašak. Za mene je takvo jelo odraz lošeg restorana.
Britanka Džoi O'Hara, učesnica brojnih takmičenja ove vrste, ističe da nikada ne bi naručila pečenu piletinu.
- To je jelo koje nikada ne može da bude ukusno kao kada se spremi kod kuće, gde možete da se poslužite i onim hrskavim delovima piletine.
- Ja odbijam sirove morske plodove. Pritom nikada ne možete 100 odsto da budete sigurni da su plodovi sveži - navodi Tarja Silvani (Wine Workshop&Kitchen).
Tales Čudasama, vlasnik i šef kuhinje indijskog restorana "Čai Nasto" u Londonu, bez imalo razmišljanja navodi doner kebab.
- Jedina stvar koju ne mogu da podnesem jesu bubrezi. Moja majka je kada sam bila mala često ocu spremala začinjene bubrege, što je imalo jak miris koji se u kući osećao po nekoliko dana. Od tada ne jedem bubrege. Probala sam i mozak, ali mislim da ga neću više nikada jesti. Kada jedem negde vani, uvek se odlučujem za nešto ukusnije - ističe osnivač "Spajs Tejlora“ Andžum Anand.
A post shared by Instagram Brunch Club (@igbrunchclub) on Jun 28, 2015 at 7:12am PDT
Francuski kuvar Erik Ginjard navodi da ne može da podnese miris hamburgera.
Hranu sa menija bilo kog restorana nikako ne preporučuje šef kuhinje vegetarijanskog restorana u Londonu Enru Dargju.
- Restoran srednje veličine ne može da ima toliko zaliha hrane niti mogućnost da ih spremi, što mi govori da većinu jela služe iz zamrzivača.
- Kada se nađem na mestu gde nisam sigurna da će hrana koju dobijem biti dobra, uvek naručujem najjednostavnija jela. Nikada se ne odlučujem za nešto komplikovano u restoranu kom ne verujem - ističe vlasnica i šefica kuhinje restorana u Los Anđelesu Meri Sju Miliken.
Vlasnici restorana "Blizanci" u Moskvi Ivan i Sergej Berezutski su nešto drugačijeg mišljenja.
- Jedino odbijamo hranu koja je pokvarena ili nejestiva. Sve drugo je podložno diskusiji.
Kim Vudvord je još jedan kuvar koji se ne libi da proba šta drugi restorani imaju da ponude.
- Naručujem mnogo toga, jer me zanima kako drugi restorani spremaju. Jedino što retko naručujem jesu pržene lignje, jer na mnogim mestima ne izgledaju baš najbolje -ističe on.
A post shared by Felicity Spector (@felicityspector) on Sep 28, 2017 at 2:10pm PDT
Ovo nikako ne radite na prvi dan Uskrsa, teraće vas maler cele godine
20/04/2025
1 dana
Običaja za Uskrs je mnogo
Nemojte da je čuvate, ni da je bacate: Šta treba da uradite sa čuvarkućom od prošle godine
18/04/2025
2 dana
Evo šta treba da uradite sa čuvarkućom od prošle godine
Idealna uskršnja poslastica: Deca će je obožavati, a pravi se brzo i lako
18/04/2025
3 dana
Bliži se Uskrs, a ovaj recept za uskršnju poslasticu koja se veoma lako pravi, a izuzetno je ukusna.
U imanje Kristine Radenković uloženo čitavo bogatstvo: Ovakav vrt možete videti samo na filmu (FOTO)
17/04/2025
3 dana
Imanje Kristine Radenković njena je oaza mira
Najslađa fotografija koju ćete danas videti: Luka i Mihail Dudaš modno usklađeni
21/04/2025
46 min
Mihail i Luka Dudaš modno usklađeni
Prava mala modna ikona: Frizura Nike Tošić apsolutni hit ovog proleća
21/04/2025
1h
Frizura Nike Tošić je apsolutni hit proleća
Naočare za sunce koje će obeležiti sezonu: Baš ovaj okvir morate imati
21/04/2025
2h
Naočare za sunce za proleće i leto 2025. godine morate imati, a ovaj okvir je pun pogodak.
Ako vam izgleda mnogo mlađe, u pravu ste: Znate li koliko je Keba stariji od svoje supruge?
20/04/2025
12h
Razlika u godinama Kebe i njegove supruge Olje je velika, rekli bi mnogi.
Nesvakidašnja uskršnja trpeza u domu Tamare Vučić: Najradosniji praznik Vukanu je omiljeni
20/04/2025
15h
Uskrs u domu Tamare Vučić posebno je lep