Greška koja uništava kupus salatu - TRIK je u sastojku koji se dodaje na samom kraju
Kupus salata kako se pravi, mislimo da svi znamo
Prvi maj, bez obzira na to kakvo je vreme, prati bogata trpeza, najčešće roštilj koji se služi uz povrće. Kupus salata kako se pravi, mislimo da svi znamo, međutim kuvari ukazuju na jednu grešku koju svi pravimo.
Pročitajte: Ni 60 ni 90 stepeni - Stručnjaci tvrde da se na ovoj temperaturi pere posteljina
Naći će se i na posnim i na mrsnim trpezama, ide odlično uz pečenje, ali i posni prebranac.
Kupus salata jeste klasik na našim trpezama, ali jednim trikom, odnosno malim dodatkom, biće bolja nego one iz restorana.
Sastojci:
- 1 manja glavica kupusa
- so, ulje, sirće (po ukusu)
- šećer navrh kašičice
Iseckajte kupus, posolite, stavite malo šećera, izmešajte rukama i ostavite da odstoji u posudi nekoliko minuta. Pustiće višak vode, a onda ga ocedite i prebacite u činiju za služenje.
Sada stavite ulje i sirće pa sve dobro izmešajte.
Komentari (0)