
Zajedno u kuhinji Olja Bacić i Miodrag Miša Dragičević: Recept za osvežavajuću tortu sa jagodama, koju ćete obožavati!
Miodrag Dragičević i Olja Bacić već osam meseci. Kako se pisalo poslednjih dana, oni sada očekuju i svoje prvo dete, a sudeći po osmesima na njihovim licima, ljubav u kojoj uživaju je iskrena i jaka.

Mladi i zaljubljeni, u kadru bi bili sjajan glumački tandem, a kako to izgleda, kada snage ukrste u kuhinji, pokazali su u emisiji "Praktična žena" donevši recept za osvežavajuću letnju tortu sa jagodama.
Dok je Olja pravila korice, Miša se bacio na fil, a torta, koju je napravio zaljubljeni par pravi je letnji dezert, koji ćete obožavati.
Sastojci za beze koru:
- 5 belanaca
- 50g šećera
- 1 vanilin šećer
- 25g oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
Pročitajte: Prste da poližeš - Kolač sa šljivama Sanje Kužet koji ćete praviti više puta
Sastojci za fil:
- 10 žumanaca
- 1l mleka
- 200g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 pudinga od vanile
- 250g putera
Uz to vam je potrebno i:
- 1kg jagoda
- 400ml slatke pavlake
Priprema:
Belanca umutite sa šećerom te dodajte ostale sastojke i sve dobro izmešajte spatulom. Smesu izlijte u podmazani kalup. Svaku koru pecite posebno, 20 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.
Pročitajte: Nećete moći da se odlučite - Tri predloga za savršenu prolećnu poslasticu
Za fil, stavite 800ml mleka da proključa, a u ostatak mleka dodajte žumance, šećer, vanil šećer i puding. Promešajte i skuvajte s mlekom dok se krem ne zgusne. Prekrijte ga providnom folijom i ohladite. U ohlađen fil dodajte puter i umešajte ga mikserom.
Jagode iseckajte na listiće i spremni ste za slaganje torte. Na tacnu stavite koru, premažite filom, pa dodajte iseckane jagode, zatim drugu koru, fil, pa jagode, a onda celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite jagodama po želji.
Komentari (0)