Lifestyle

Zajedno u kuhinji Olja Bacić i Miodrag Miša Dragičević: Recept za osvežavajuću tortu sa jagodama, koju ćete obožavati!

Miodrag Dragičević i Olja Bacić već osam meseci. Kako se pisalo poslednjih dana, oni sada očekuju i svoje prvo dete, a sudeći po osmesima na njihovim licima, ljubav u kojoj uživaju je iskrena i jaka.

Zajedno u kuhinji Olja Bacić i Miodrag Miša Dragičević: Recept za osvežavajuću tortu sa jagodama, koju ćete obožavati!

Mladi i zaljubljeni, u kadru bi bili sjajan glumački tandem, a kako to izgleda, kada snage ukrste u kuhinji, pokazali su u emisiji "Praktična žena" donevši recept za osvežavajuću letnju tortu sa jagodama.

Dok je Olja pravila korice, Miša se bacio na fil, a torta, koju je napravio zaljubljeni par pravi je letnji dezert, koji ćete obožavati.

Sastojci za beze koru:

  • 5 belanaca
  • 50g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 25g oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli

Pročitajte: Prste da poližeš - Kolač sa šljivama Sanje Kužet koji ćete praviti više puta

Sastojci za fil:

  • 10 žumanaca
  • 1l mleka
  • 200g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pudinga od vanile
  • 250g putera

Uz to vam je potrebno i:

  • 1kg jagoda
  • 400ml slatke pavlake

Priprema:

Belanca umutite sa šećerom te dodajte ostale sastojke i sve dobro izmešajte spatulom. Smesu izlijte u podmazani kalup. Svaku koru pecite posebno, 20 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.

Pročitajte: Nećete moći da se odlučite - Tri predloga za savršenu prolećnu poslasticu

Za fil, stavite 800ml mleka da proključa, a u ostatak mleka dodajte žumance, šećer, vanil šećer i puding. Promešajte i skuvajte s mlekom dok se krem ne zgusne. Prekrijte ga providnom folijom i ohladite. U ohlađen fil dodajte puter i umešajte ga mikserom.

Jagode iseckajte na listiće i spremni ste za slaganje torte. Na tacnu stavite koru, premažite filom, pa dodajte iseckane jagode, zatim drugu koru, fil, pa jagode, a onda celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite jagodama po želji.

Komentari (0)

Loading