Lifestyle

Prste da poližeš: Kolač sa šljivama Sanje Kužet koji ćete praviti više puta

Autor: | 18/06/2021

Voditeljka Sanja Kužet jedna od najlepših tv lica koja svojom elokventnošću iznova osvaja publiku, a vitkom linijom fascinira sve dame koje se pitaju kako uvek izgleda besprekorno.

Prste da poližeš: Kolač sa šljivama Sanje Kužet koji ćete praviti više puta

Iako je ishrana krucijalna za održavanje linije, Sanja nikada nije držala dijete nego pazi šta i koliko jede. Trudi se da ne jede uveče, a i uvek se hrani kvalitetno.

Na pitanje koja je tajna lepog izgleda, rekla je da sigurno ima uticaj to što voli da se bavi sportom i ishrana koju je malo korigovala.

- Peciva i hlebove sam izbacila, a sve ostalo jedem i voće i povrće ponekad i slatkiš – rekla je Sanja u emisiji “Praktična žena”.

Poneki slatkiš je dozvoljen, ali pre svega domaći, napravljen kod kuće. Na veliku radost podelila je recept za omiljeni kolač sa šljivama.

Pročitajte: Sanja Kužet - Za moj izgled zaslužna je genetika

Sastojci za testo:

250g brašna

1 prašak za pecivo

100g šećera

100g margarina

1 jaje

1 vanilin šećer

 

Sastojci za krem:

1 puding od vanile

400ml mleka

4 kašike šećera

200ml kisele pavlake

 

I još:

500g šljiva

2 kašike šećera

šećer u prahu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanja Kuzet (@sanja_kuzet)

 

Priprema:

Od navedenih sastojaka za testo zamesite testo i 1/3 testa stavite u kesu pa u zamrzivač, a preostalih 2/3 razvucite i stavite na dno pleha.

Šljive isecite na četvrtine. Zatim napravite kremu. Zakuvajte 300ml mleka i u ključalo mleko dodajte smesu od 100ml mleka, pudinga i 4 kašike šećera i napravite klasičan puding. u vruć puding dodajte kiselu pavlaku i kremu  razmažite preko kore, a na kremu stavite isečene šljive koje ste pomešali sa dve kašike šećera.

Preko šljiva narendajte testo koje ste prethodno stavili u zamrzivač. Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Gotov kolač pospite prah šećerom.

 

 

Komentari (0)

Loading