Da li ste čuli za Limun bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu
24/11/2024
16h
Sitni kolači bez kojih se tokom prazničnih dana ne može
Autor: Sara Gajic | 11/04/2021
Za ova jela neće vam biti potrebno meso, sve sastojke možete nabaviti na pijaci. Način pripreme ovog menija- čorbe, toplog predjela i glavnog jela od soje nije zahtevan i ne iziskuje previše vremena, a kao rezultat dobićete vrlo ukusan, i hranljiv obrok pun arome raznovrsnog povrća
Za 2 osobe
Priprema: 25 minuta
Sastojci
2 cvekle
2 šargarepe
1 većikrompir
1 mladi crni luk ili praziluk
2-3 čena belog luka
ulje, so
1 kašika pavlake (može i bez)
malo kuvane supe ili čiste vode koja je provrila
Priprema
Mladi luk iseći sitno i propržiti na ulju. Skuvati cveklu, šargarepu i krompir pa naseći u blender, dodati beli luk i pržen luk, sipati malo supe.Sve izblendati. Sipati u činiju pa ako je jako gusta dodati još supe. Može i čista kuvana voda.Posolite i dodajte punu kašiku pavlake i izmešajte. Čorba je gotova..Ukoliko želite da jelo bude posno, izbacite pavlaku…
Za 2 osobe
Priprema: 50 minuta
Sastojci:
2 krompira
hleb
2 glavice luka
250 g paulja
4 paradajza
2 šargarepe
250 g karfiola
200 g graška
1 crvena paprika
2 struka korijandera
2 čebna belog luka
kašičica đumbira, ljute paprike, kurkume,
kašika soka od limuna
so i ulje
Priprema
Iseeći hleb na kockice, obilno ih potom pospite vodom i ostavite da se natope.
Skuvati cele krompire zajedno s krafiolom, pasuljem, šargarepom, paprikom i graškom. Ocediti ih i sitno iseckati. Zagrejati ulje i u njemu propržiti iseckan luk , beli luk, đumbir, isečene ljute paprike. Pržiiti dok ne dobiju zlatnu boju, tada dodati kurkumu i skuvano iseckano povrće. Krčkamo sve zajedno dok ne postane homogeno i prženo. Zamesimo hladnu smesu od povrća sa oceđenim hlebom, dodajemo iseckan korijander i oblikujemo ćuftice. Gotove ćuftice pržimo u dubokom ulju.
Za 2 osobe
Priprema: 70 minuta
Sastojci
- 500 gr. komadića soje
- 4 veće glavice crnog luka
- 6 čena belog luka
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 1 ljuta papričica
- 2 srednje šargarepe
- 1 kašika sitne crvene paprike
- so
- biber
- suvi začin
- peršunovo ili celerovo lišće
- 100- 150 ml. ulja
Priprema
Soju natopite vrućom vodom. Sitno iseckan luk pržite na ulju nekih 10 minuta da požuti i počne da lepi za šerpu. Iseckajte ili izmiksajte paprike, paradajz, beli luk, lišće začina, šargarepu izrendajte pa sve to dodajte prženom luku. Poklopite i krčkajte 15 minuta, dodajte soju, sitnu crvenu papriku i oko dve do dve i po litre vode. Kuvajte otprilike pola sata (ukupno 40 minuta) začinite i poslužite uz testeninu, rižu, pire ili bareni krompir.
Da li ste čuli za Limun bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu
24/11/2024
16h
Sitni kolači bez kojih se tokom prazničnih dana ne može
BLACK NOVEMBER akcija: Ulaznice za koncert Laure Pausini po specijalnoj ceni
22/11/2024
2 dana
Ne propustite spektakl 18. decembra u Beogradskoj areni
Iskoristite sjajne popuste na HONOR uređaje tokom novembra meseca
22/11/2024
2 dana
Mesec najvećih sniženja je uveliko u toku, a kompanija HONOR pripremila je sjajne popuste na svoje pametne telefone i uređaje.
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
3 dana
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Dragane moj, zbogom: Ceca slomljena zbog gubitka prijatelja
24/11/2024
6h
Ceca se oprostila od Dragana Markovića Palme
Horoskop za 25. novemar: Blizanci kubure sa viškom kilograma, Device žude za avanturom, a Škorpije?
24/11/2024
5h
Horoskop za 25. novembar 2024. godine
Šta se to dogodilo kod Živojinovića tri dana posle slave? Prija je jasna: Ja nisam Brenina snaja
24/11/2024
7h
Aleksandra Prijović o Breni često govori
Suze u programu uživo: Sanja Marinković posle dve nedelje progovorila o gubitku majke
24/11/2024
9h
Majka Sanje Marinković dugo je bolovala
Komentari (0)