Lifestyle

Ukusne krofne koje ne upijaju ulje, napravite ih danas za sreću i blagostanje!

Umesto vasilica koje se tradicionalno spremaju za Sprsku Novu godinu, danas, na Svetog Vasilija napravite deliciju koju će obožavati svi ukućani, a i gosti. Za sreću i zdravlje cele porodice ukusne krofne su pravi izbor. Evo jednostavnog recepta...

Ukusne krofne koje ne upijaju ulje, napravite ih danas za sreću i blagostanje!

Ukusne krofne koje ne upijaju ulje od sada pa nadalje i ubuduće biće omiljena poslastica na vašoj trpezi. Čak i kada za njih nemate povod...

Ukusne krofne koje ne upijaju ulje - Poslastica za sve uzraste

Sastojci: 

- 650 gr brašna 
- 30 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 200 ml mleka
- 3 žumanceta
- 100 ml ulja
- korica limuna

Tradicionalna pogača - Kraljica božićne trpeze (recept)

Shaiith / iStock / Getty Images Plus via Getty

 

Priprema je veoma laka, uživajte u spremanju ove ukusne zanimacije

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Isecati čašom ili modlicom, ostaviti još 15 minuta da testo "odmori", a onda ih pržiti u vrelom ulju, piše „Stil kurir”. 

Kako stavite krofnu ulje, poklopite šerpu ili tiganj, ostavite da krofna postane zlatna, pa je okrenite na drugu stranu. Kada krofnu okrenete, nemojte da stavljate poklopac na šerpu ili tiganj.

Zagrejte se uz „Vrućeg Rusa”: Napetost nestaje u trenu!

 

Kada se krofne isprže, stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocede. Pospite ih prah šećerom i poslužite. Ukoliko imate tanjir na nivoe poslažite ih u krug, a pored možete ukrasiti orasima ili bilo kojim durgim bobičastim voće. 

Uživajte! 

Komentari (0)

Loading