PREDLOG za sutrašnju SLAVSKU TRPEZU: Žito i kolač su obavezni, a evo JOŠ SJAJNIH RECEPATA

05/05/2019 | 16:25

Pita sa mesom

POTREBNO JE: 500 g tankih kora, 500 g mlevenog mesa, 2 glavice crnog luka, 3 kašike mešavine suvih začina, 1/2 kašičice bibera, 2 kašike crvene mlevene paprike, 5 jaja, 200 ml jogurta, 1 prašak za pecivo, susam.

PRIPREMA: Propržite sitno seckan luk, zatim dodajte meso i na kraju začin, biber i mlevenu papriku. Umutite jaja sa jogurtom i praškom za pecivo. U nauljan pleh prvo stavite par kora tako da padaju preko ivica, pa naspite nekoliko kašika preliva od jaja i jogurta. Zgužvane 2-3 kore stavite preko toga, pa “poprskajte” sa mesom, pa opet stavite kore, pa jaja, kore, meso. Pazite da ostane oko trećine preliva od jaja. Kada stignete do zadnje kore vratite ivice koje su visile, pa celu pitu fino ušuškajte sa poslednjom korom. Oštrim nožem isecite pitu, prelijte je ostatkom preliva od jaja i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pospite susamom i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko dvadeset minuta.

Stranice 1 2 3 4 5 6 7 8
story.rsŽena BlicGuliver Getty Images

Još iz rubrike