Najukusnije šnicle koje ste ikada probali: Sočni zalogaji oduševiće gurmane! (recept)

13/06/2019 | 22:34

Sastojci:

800 grama pilećih ili junećih šnicli
4 jajeta
150 grama brašna
150 grama hlebnih mrvica
so
biber
ulje za prženje (može i mast)

Sastojci za sos:

200 ml vode
100 ml Vorčester sosa
2 kašika sosa od soje
100 grama kečapa
pola vezice peršunovog lišća
1 kašika naseckane ljute ili slatke paprike

 

Priprema:

Šnicle posolite, pobiberite i izlupajte čekićem za meso.

U brašno uvaljajte hlebne mrvice i umućena jaja koje ste prethodno posolilii.

Pržite u dubokom ulju, koje ćete prvo jako zagrejati, pa smanjiti da bi se meso pržilo na umerenoj temperaturi.

Piletinu pržite kraće, a junetinu i ostalo meso duže da bi iznutra fino omekšalo.

Vadite ih na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja ili masti.

Zatim, napravite sos. tako što ćete u lonac staviti vodu, vorčester sos, kečap, sos od soje, iseckani peršun i papričicu.

Neka se krčka najduže minut pa ubacite šnicle i to prvo nekoliko sekundi s jedne i nekoliko s druge strane, te izvadite na tanjir.

Story.rsStil/Dnevno.HrGuliver Getty Images

Još iz rubrike