Špargle, niskokalorično povrće koje obiluje mineralima i vitaminima, lako se priprema te je idealni saveznik u dijetama. Mi vam predstavljamo jednostavne recepte koji će obradovati sva vaša čula…
ŠPARGLA U SLANINI
Za 2 osobe
PRIPREMA: 30 MINUTA
SASTOJCI:
– 200 g špargli
– 6 šniteva tanko sečene dimljene slanine
– so,
– bier
– malo putera
PRIPEMA:
Špargle operite i odsecite im donji drvenasti deo. Blanširajte ih 2-3 minuta u slanoj vodi pa procedite. Svaku posolite, obavijte slaninom, pobiberite, pa propržite na maslacu u prethodno zagrejanom tiganju. Kada potamne prebacite ih u tanjir i dekorišite peršunom i čeri paradajzom. Po izboru možete dodati malo feta sira.
Recept za piletinu sa šparglom i sosom od susama pogledajte na narednoj strani…