Grčka supa koja se ne kuva: Predjelo za kojim je svet poludeo! (recept)

04/06/2019 | 17:00

Najlepše predjelo koje možete da poslužite gostima i porodici…

Sastojci:

1 kg zrelog paradajza

200 g ceđenog kiselog mleka

200 ml hladne vode

70 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja

2 prstohvata mlevenog bibera

1 grančica nane

30 ml soka od limuna

2 kašičice soli

Priprema:

Oljuštite paradajz i ispasirajte ga ili sameljite. Dodajte ceđeno kiselo mleko, hladnu vodu, sok od limuna, biber, maslinovo ulje i listove od grančice mente. Sačuvajte nekoliko strukova za ukras.

Stavite u blender na 2 minuta na maksimalnu brzinu ili ako koristite ručni mikser, pasirajte u savršeno glatku i vazdušastu smesu. Po želji dodajte još soka od limuna ili so i biber, da začinite po vašem ukusu.

Sipajte hladnu supu od paradajza u posudice, ukrasite listovima mente, mlazom aromatičnog maslinovog ulja ili ako želite u svaku porciju možete da stavite dodatno po kašiku kiselog mleka.

Servirajte supu odmah ili čuvajte jedan dan u frižideru.

Story.rsbonapetiGuliver Getty Images

Još iz rubrike