Žena Saše Joksimovića pravi sarmu godine: Tajna je u ovom posebnom sastojku
Sarma Nevene Joksimović je sarma godine
Sarma je neizostavno jelo na prazničnoj trpezi u domovima širom Srbije, a sarma Nevene Joksimović, pripremljena za praznike, u porodici je proglašena za sarmu godine.
Tajna je u suvom mesu, koje Nevena stavlja u smesu, koje sarmi daje poseban ukus.
Pročitajte: Više od bilo kog jela iz mamine kuhinje Hana i Rea vole sarme Vesne Zmijanac, tajna je u jednom
Sastojci:
- kiseli kupus
- mleveno meso - 500 g
- pršuta - 200 g
- 2 šargarepe
- beli luk - 2 čena
- so i biber
- vegeta
- šolja pirinča
Sarma Nevene Joksimović sa suvim mesom - priprema:
Izpržiti crni luk,sitno seckanu pršutu,pržiti da malo pusti miris i ukus ,dodati pirinač. kratko prodinstati. Dodajte meso i začiniti po želji.
Sremiti listove kupusa, koje ste predhodno potopili u mlaku vodu 1 sat pa oprali.
Saviti sarme na uobičajen način, na dno šerpe poređati liske kupusa, po njemu komadiće pršute,pa poređati sarmu i opet kupus i pršuta.
Naliti vrelom vodom da prelije sarmu i stavite u rernu na 200 stepeni oko 3 sata. Na 2 kašike maslaca napraviti zapršku sa brašnom i alevom paprikom pa preliti sarmu i vratiti kratko u rernu.
Komentari (0)