Celebrity News

Žena Saše Joksimovića pravi sarmu godine: Tajna je u ovom posebnom sastojku

Sarma Nevene Joksimović je sarma godine

Žena Saše Joksimovića pravi sarmu godine: Tajna je u ovom posebnom sastojku

Boško Karanović

Sarma je neizostavno jelo na prazničnoj trpezi u domovima širom Srbije, a sarma Nevene Joksimović, pripremljena za praznike, u porodici je proglašena za sarmu godine.

Tajna je u suvom mesu, koje Nevena stavlja u smesu, koje sarmi daje poseban ukus.

Pročitajte: Više od bilo kog jela iz mamine kuhinje Hana i Rea vole sarme Vesne Zmijanac, tajna je u jednom

Sastojci:

  • kiseli kupus 
  • mleveno meso - 500 g
  • pršuta - 200 g
  • 2 šargarepe
  • beli luk - 2 čena
  • so i biber
  • vegeta
  • šolja pirinča

Instagram

 

Sarma Nevene Joksimović sa suvim mesom - priprema:

Izpržiti crni luk,sitno seckanu pršutu,pržiti da malo pusti miris i ukus ,dodati pirinač. kratko prodinstati. Dodajte meso i začiniti po želji.

Sremiti listove kupusa, koje ste predhodno potopili u mlaku vodu 1 sat pa oprali. 

Saviti sarme na uobičajen način, na dno šerpe poređati liske kupusa, po njemu komadiće pršute,pa poređati sarmu i opet kupus i pršuta.

Naliti vrelom vodom da prelije sarmu i stavite u rernu na 200 stepeni oko 3 sata. Na 2 kašike maslaca napraviti zapršku sa brašnom i alevom paprikom pa preliti sarmu i vratiti kratko u rernu.

 

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading