Celebrity News

Harmonikaš, pevač, milioner: Koju školu je završio Saša Popović?

Koju školu je završio Saša Popović malo je poznat podatak

Harmonikaš, pevač, milioner: Koju školu je završio Saša Popović?

Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od najmoćnijih i svakako najbogatijih ljudi regionalne muzičke scene rođen je 1954. godine u Novom Sadu. Sa bakom i dedom, roditeljima i pet godina starijom sestrom živeo je u parohijskom domu pored Nikolajevske crkve, gde je njegov deda službovao. Koju školu je završio Saša Popović malo je poznat podatak.

Pročitajte: Ne pričaju već 23 godine, a Miroslav sada otkrio - Saša Popović je manje kriv nego njegova tadašnja životna saputnica

- Odlazio sam da pimplujem loptu. Mogao sam 5.000 puta da je pimplujem, a da ne padne! Fudbal sam igrao sa drugarima iz porte i Matice srpske - ispričao je svojevremeno Popović, koji je bio toliko talentovan da su ga primili i u pionirski tim FK "Vojvodina".

Njegov otac Konstantin bio je muzički obdaren, svirao je klavir, gitaru i harmoniku, nagovorio je Sašu da upiše muzičku školu. Nakon toga upisao je  gimnaziju u Novom Sadu, ali bilo ga je sramota od drugova da svira, sve dok ga nije razotkrila profesorka.

- Sutradan sam doneo harmoniku u školu i odsvirao nekoliko pesama. Profesorka me je nahvalila, pa su sve njene kolege tražile da sviram i na njihovim časovima.

I drugari su bili oduševljeni. Od tada sam svuda sa sobom nosio instrument i zavoleo ga! Ali već sa 17 godina morao sam da biram da li ću da nastavim da treniram fudbal ili da se bavim muzikom. Izabrao sam muziku - kazao je jednom prilikom za "Informer" Saša koji je po očevoj želji upisao prava,

- Maštao sam da sviram, prvu profesionalnu tezgu imao sam sa 18 godina, za Novu godinu u malom mestu pored Frankfurta. Dva druga i ja svirali smo tri dana, gosti su bili samo Nemci. Zaradili smo svi po 3.000 maraka. Imali smo ugovorenu cenu od 1.000 maraka, ali smo dobili veliki bakšiš - priča Saša o početku muzičke karijere.

Anotnio Ahel/Ata

 

 

Da ispuni ocu želju, upisao je Pravni fakultet u Novom Sadu i stigao do treće godine. A onda je odlučio da odustane.

- Ćale mi je bio strog. Šest meseci sam razmišljao kako da kažem da neću više da studiram. Kad sam im rekao, shvatili su da me fakultet ne zanima, seli su u kola, otišli u Trst, kupili mi razglas, novu harmoniku, orgulje, pojačalo, mikrofone i sve što mi treba! Zatim sam 1976. godine potpisao ugovor na tri meseca s hotelom "Putnik" - rekao je  tada kreativni direktor Granda.

 

Komentari (0)

Loading