Celebrity News

Danilo ima svoje razloge: Maja Ognjenović razdvojena od supruga, otkrila detalje

Maja Ognjenović i Danilo Ikodinović brak uspešno čuvaju već više od decenije, ali postoje izazovi sa kojima se suočavaju, a o kojima je odbojkašica sada progovorila

Danilo ima svoje razloge: Maja Ognjenović razdvojena od supruga, otkrila detalje

Antonio Ahel/ATAImages

Maja Ognjenović i Danilo Ikodinović brak na daljinu već godinama praktikuju, a evo kako se snalaze

Posle 22 godine tokom kojih je ponosno nosila dres Srbije, Maja Ognjenović nakon Olimpijskih igara u Parizu napustila je reprezentaciju.

Maja Ognjenović lepe vesti, da se od odbojke ipak ne oprašta, podelila je sa svojim obožavaocima u intervjuu za Injournal.

Maja Ognjenović o svojoj karijeri i planovima

– Nakon što sam šest godina bila u Istanbulu, pre godinu dana otišla sam u Firencu i sa svojom klubom imam ugovor i za predstojeću sezonu. U Turskoj sam imala priliku da igram za dva najjača kluba – Vakifbank i Edžzadžibaši, a kako nikad sebe nisam videla u klubu Fenerbahče, povratak u Italiju bio je jedini logičan izbor.

Promena mi prija, iako su i stil života i način treniranja sada dosta drugačiji od onih na koje sam navikla u Turskoj. Međutim, Italija je zemlja koju volim odmalena, već sam ranije igrala tamo, tako da poznajem i jezik i mentalitet i na sve to imam priliku da sam kraj karijere provedem u jako dobrom klubu i da budem u Firenci.

Photo by Christian Petersen/Getty Images

 

S druge strane, Maja je otkrila da nakon ove sezone planira da stavi tačku na svoju karijeru:

– Moj sadašnji plan jeste da će mi ovo biti poslednja sezona. Međutim, nikad se ne zna. Toliko puta sam samu sebe demantovala da se više ne usuđujem da dajem konačne prognoze.

Još jedna lepa vest koju je Maja podelila sa svojim obožavaocima je da će nakon kraja karijere i dalje ostati u svom sportu:

Pročitajte: Definitivan kraj - Posle godina sreće i lepih trenutaka Maja Ognjenović stavila tačku, Danila odluka nije iznenadila

– Plan je da ostanem u svom sportu, ali imam različite ponude tako da još ne znam da li će to biti u okviru neke organizacije, kampa, sportske škole… Možda će to biti rad sa decom, što bih jako volela, ali isto tako na svetskom nivou postoji deficit moje pozicije tako da ću možda odlučiti da svoje znanje prenesem i obučim buduće dizače.

Opcija je zaista dosta, tako da sam sebi dala zadatak da tokom sledeće sezone razmislim o tome šta bih konkretno radila po završetku karijere. U svakom slučaju, odbojka je meni mnogo toga dala tako da sada osećam obavezu da deo toga vratim kroz rad u svom sportu.

Maja Ognjenović i Danilo Ikodinović - Brak na daljinu je naša sudbina

Što se povratka u Srbiju tiče, Maja ima jasan stav:

– Kada gledam sa emotivne strane, najradije bih se vratila jer je Srbija zemlja u kojoj sam odrasla, ovde su mi porodica i svi prijatelji. S druge strane, već 17 godina živim i radim u inostranstvu pa se moji pogledi na neke stvari dosta razlikuju. Mislim da ću imati taj luksuz da deo vremena provodim u inostranstvu, a deo ovde, a u svakom slučaju dolaziću češće nego sada.

Sa druge strane, iako ne u istom gradu, Danilo, njen suprug, takođe živi u Italiji, kako bi joj bio bliže:

– Danilo živi u Trstu i za to ima svoje razloge, kao i poslovne planove. On je takođe dobar deo svoje karijere proveo u Italiji tako da poznaje tamošnji način života pa je odlučio da se preseli u italijanski grad koji je najbliži Srbiji.

Ata Images

 

Brak Maje Ognjenović i Danila Ikodinovića specifičan je po odnosu na daljinu, ipak, njihova ljubav i odnos pun razumevanja, sve podnosi.

Brak na daljinu nije nešto što ljudi često iskušavaju, ali za nas je to postalo normalno i mi ne znamo kako je kada smo stalno zajedno. Ima mnogo prednosti i mana, ali uvek volim da kažem da je partnerski odnos na daljinu nemoguć bez razumevanja i poverenja.

Takođe bih bila neiskrena kada bih rekla da bih ovakvu vrstu odnosa preporučila drugima jer i sama imam stalno osećaj nedostajanja i želju da konstantno budemo zajedno, međutim, priroda naših poslova nametnula je ovakvu situaciju. S druge strane, znam i parove koji žive zajedno pa njihov odnos ne funkcioniše. Zaista nema pravila.

O planovima za zajednički život u budućnosti, rekla je sledeće:

– Nadam se. To je jedna od stvari za koje bih volela da se dese, ali život je toliko nepredvidiv da sam naučila da ništa više ne planiram.

 

Komentari (0)

Loading