Celebrity News

Predrag Sarapa ima dve fakultetske diplome, a u školi je iz ovog predmeta išao na popravni

Predrag Sarapa se prisetio školskih dana

Predrag Sarapa ima dve fakultetske diplome, a u školi je iz ovog predmeta išao na popravni

Instagram screenshot

Zaštitno lice Jutarnjeg programa Pink televizije Predrag Sarapa novinarsku karijeru započeo je davnih dana. Radio je na nekoliko televizija i uvek je bio fokusiran na političke teme.

 

 

Sarapa je rođen 1969. godine u Beogradu, gde se i školovao. Oduvek ga je zanimala pisana reč, pa se još kao učenik amaterski bavio poezijom i novinarstvom.

Pročitajte: OŽENIO SE Predrag Sarapa, nećete verovati koliko mu je supruga zgodna i kakvo čudno ime ima (FOTO)

Kasnije je upisao Fakultet političkih nauka, koji je završio u roku i sa visokim prosekom, a zatim je i magistrirao na Filozofskom fakultetu.

- Imao sam želju da se bavim naučnim radom. Na svu sreću, nisam zalutao u te, nazovimo ih, logističko-birokratske hodnike – priznao je Predrag Sarapa jednom prilikom.

Imajući u vidu da je visoko obrazovan, pa i svestran čovek, lako bi se moglo zaključiti da u školi nije imao nikakve poteškoće, ali nije tako.

O tome je govorio u podkastu Goce Uzelac „Bez ljutnje, molim”.

- Ja sam, verovatno, jedini čovek na svetu koji je išao na popravni iz likovnog – priznao je, pa ispričao kako je do toga došlo.

- Sa mnom je u školi sedela jedna Marijana, koja je volela da crta i slika. Tad smo nosili one velike blokove, boje, tempere, trista čuda. Sve sam to ostavljao kod nje pošto je živela blizu škole. Onda ona kad crta sebi, nacrta i meni. I tako godinama.

- Jednog dana idemo u školu, a iza nas nastavnica likovnog. Nismo je videli. Marijana krene da mi priča: Nacrtala sam tebi isto kao i sebi, možda i bolje, ovo-ono. Ja joj kažem da uzme ona taj crtež, a ona meni da ne može jer me je potpisala.

Instagram screenshot

 

Kada su ušli na čas, nastavnica je pitala Sarapinu drugaricu koliko dugo to traje, a ona je priznala da umesto njega crta već tri godine.

Pročitajte: Sin Bilje Jevtić niže sve same desetke na Pravnom fakultetu, a evo šta ona ima od škole

Ubrzo je usledila i kazna – popravni iz likovnog, a Sarapa je celo leto posvetio tom predmetu. Dok su se njegovi prijatelji igrali, on je morao da crta pred nastavnicom, ali i da spremi teoriju.

- Likovno mi je bilo boljka. Ali, to su po meni predmeti koje ne treba ocenjivati, kao ni muzičko i fizičko – zaključio  je voditelj Pink televizije.

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Рашо

15:48 01.09.2024

Сарапа и дипломе! Је ли их сам купио или је било и донатора?

umorni kosač

10:18 03.09.2024

kako uspeva da mu glava bude tako kockasta 😂😂😂