Celebrity News

Sa 40 smo bliže menopauzi nego idealnim godinama za rađanje! Jelena Veljača izazvala burne reakcije

Idealne godine za rađanje su godine u kojima ima najbolju šansu za rođenje deteta

Sa 40 smo bliže menopauzi nego idealnim godinama za rađanje! Jelena Veljača izazvala burne reakcije

Dalibor Danilović

Tema koja uvek izaziva različite reakcije je starosno doba u kom je poželjno da se žene ostvare kao majke.

Jedni zastupaju teoriju da je mnogo lakše i bolje postati majka u mladim godinama jer tako „priroda nalaže” i žena ima više fizičke snage i energije za dete, dok drugi smatraju da dolazak deteta na svet zahteva određenu zrelost koja se stiče isključivo životnim iskustvom. Idealne godine za rađanje su godine u kojima ima najbolju šansu za rođenje deteta.

Pročitajte: Dve decenije joj je trebalo da se odluči na ovakvu promenu - Jelena Veljača više ne izgleda isto (FOTO)

Hrvatska glumica, scenaristkinja i kolumnistkinja Jelena Veljača iznela je svoje mišljenje na ovu temu i izazvala oprečna mišljenja.


- Ako jako dugo odlažemo i ako se zavedemo tim pričama 'Naomi Kembel je rodila dvoje dece u pedesetoj’, zaista nam se može dogoditi da ostanemo bez deteta.

Jer mi ne znamo da li je Naomi zamrznula svoja jajašca sa 23 godine i mi ne znamo kako je ona došla do te dece nego nam se samo predstavlja, što mislim da je užasno opasno i potpuno pogrešno, ta priča rodila je sa 50.

ATA Images

 

 

Ali nisu žene plodne sa 50 godina i to što je dostupno možda Naomi ili nekoj drugoj ženi koja je privilegovana jednostavno, nije dostupno danas svima nama – rekla je u podkastu „Mame kod Lane”, a komentari na njeno izlaganje su različiti.

Ova priča ide u krajnost, priča o 50 godina, kada većina žena ulazi u menopauzu. To je krajnost, ali ne vidim zašto se osuđuju žene koje u srednjim tridesetim i četrdesetim rađaju decu. Jesu to više godine za rađanje, ali ako je žena zdrava fizički i vodila je računa o sebi celi život, nema problema... Mislim, žena sa 20 koja ima pet pridruženih bolesti, ima manje šanse da zatrudni od starije... Nije baš sve do godina. Drugo, žene su svakako zrelije u 30. nego u 20. tako da ima prednosti kasnije roditeljstvo, ne samo mane. A sad, ako neko s 30 ne može, verovatno nije mogao ni sa 20, vi to ne znate, ja više slučajeva znam da mlađi ne mogu da imaju decu, glasio je  jedan komentar.

Jelena Veljača je poznata po tome da ne robuje stereotipima i krči svoj lični put. Ona se 2022. udala treći put, i to za Vita Turšića, bivšeg savetnika hrvatskih predsednika.

Prvi muž joj je bio glumac Janko Popović Volarić, a drugi glumac Dražen Čuček, sa kojim je dobila ćerku Laru.

Komentari (0)

Loading