Celebrity News

Tajna pesme Topolska 17: Čuveni hit obeležio seriju "Srećni ljudi", a evo ko je zapravo živeo na ovoj adresi u SOBI PODSTANARA

Scenarista Siniša Pavić preminuo je u 92. godini

Tajna pesme Topolska 17: Čuveni hit obeležio seriju "Srećni ljudi", a evo ko je zapravo živeo na ovoj adresi u SOBI PODSTANARA

youtube/printscreen/snezana savic

Scenarista Siniša Pavić preminuo je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu

Pavić je bio najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji. Pisao je scenarija za neke od najpoznatijih domaćih serija, poput „Pozorišta u kući“, „Otpisanih“, „Vrućeg vetra“… Scenarista je i filmova „Tesna koža“ i „Laf u srcu".

Pročitajte: Pitala sam se zašto sam kažnjena - Bivši muž Snežane Savić u 76. godini dobio blizance sa njenom koleginicom

Serija "Srećni ljudi" važi za jedno od kultnih ostvarenja domaće kinematografije. Gotovo da nema osobe koja nije naučila čuvenu pesmu "Topolska 18" koja je obeležila ovo ostvarenje.

Numeru je otpevala proslavljena pevačica i glumica Snežana Savić za potrebe snimanja. Ova umetnica u seriji je tumačila lik Maline Vojvodić, u koju se nesrećno zaljubljuje jedan od glavnih junaka Vukašin Golubović.

Njihova kratkotrajna romansa preti da razori njegovu porodicu, a ona sve vreme tiho pati za svojom ljubavlju iz sobe podstanara na adresi baš kao u pesmi "Topolska 18".

Snežana Savić u jednom intervjuu otkrila je ko je živeo na ovoj adresi i zbog čega je scenaristi Siniši Paviću ova ulica bila značajna, piše "Kurir".

Naime, u Topolskoj 18 živela je Ljiljana Pavić, inače supruga poznatog scenariste, koja mu je tada bila pomoćnica u pisanju scenarija.

youtube printscreen RTS

 

Poslednja serija koju je Siniša Pavić snimio - "Junaci našeg doba" - premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine. Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.

Komentari (0)

Loading