Celebrity News

Nekada je bio najzgodniji sportista: Vaterpolisti na tronu, svi gledali u Vanju

Vanja Udovičić dodelio medalje vaterpolistima

Nekada je bio najzgodniji sportista: Vaterpolisti na tronu, svi gledali u Vanju

Milos Tešić/ATAImages

Vaterpolo reprezentacija Srbije treći put zaredom je olimpijski šampion, glasi vest dana koja je stigla iz Pariza i oduševila naciju. Šta to znači, najbolje zna Vanja Udovičić, nekadašnji vaterpolo šampion koji je danas bio uz naše momke. 

RTS screenshot

 

Srbiju je bezbroj puta obradovao odličnim utakmicama i najsjajnijim odličjima koje je, zajedno sa saigračima, donosio sa najvećih takmičenja. Samo sa Olimpijskih igara kući se vratio sa dve medalje. 

Pročitajte: BRAVO I HVALA - Vaterpolisti Srbije su najbolji na svetu, osvojili zlato na Olimpijskim igrama

Po završetku igračke karijere posvetio se politici, a 2013. godine imenovan je za ministra sporta.

Vanja Udovičić danas je potpredsednik Svetske federacije vodenih sportova. U toj funkciji došao je na Olimpijske igre u Parizu, gde je našim vaterpolistima uručio medalje i plakete.

RTS screenshot

 

Iako je na svečanoj ceremoniji plenio besprekornom elegancijom i prepoznatljivim dečačkim šarmom, mnogima nije promaklo da se Vanja u poslednje vreme malo ugojio. To i ne treba da čudi ako se ima u vidu da već duže vreme nije u bazenu, već se bavi administrativnim poslovima.

RTS screenshot

 

Ipak, ne možemo zaboraviti ni to da je Vanja Udovičić, koji će u septembru proslaviti 42. rođendan, godinama važio za jednog od naših najlepših i najzgodnijih sportista, za kojima su uzdisale mnoge devojke.

O njegovom privatnom životu nema dostupnih informacija ali, koliko je poznato, još uvek nije stao na ludi kamen.

Pročitajte: SVE BIVŠE LJUBAVI MINISTRA - Evo kako izgleda komplikovana ljubavna istorija Vanje Udovičića i da li je danas u vezi

Zanimljiv podatak iz njegove biografije jeste da je rođen kao Franjo Udovičić. Otac Davor je italijansko-hrvatskog porekla, dok je majka Srpkinja. Posle razvoda roditelja ostao je da živi sa majkom u Beogradu, a otac se odselio u Istru.

RTS screenshot

 

U svojoj 15. godini, 1997, promenio je u ime u Vanja Udovičić, koje će zauvek ostati zlatnim slovima zabeleženo u istoriji sporta.

Komentari (0)

Loading