Celebrity News

Novak je veliki vernik, a zbog jednog posebnog razloga nije krstio sina i ćerku čim su se rodili

Deca Novaka Đokovića krštena su prošle godine

Novak je veliki vernik, a zbog jednog posebnog razloga nije krstio sina i ćerku čim su se rodili

RTS

Novak Đoković osvojio je Olimpijske igre sa dva dobijena seta u meču protiv Karlosa Alkaraza.

Olimpijsko zlato u dresu Srbije, prema Novakovim rečima, možda je i najznačajnija titula u njegovoj karijeri.

Najboljeg tenisera sveta su sa tribina bodrili supruga Jelena sa majkom Verom, kao i deca Stefan i Tara. Ćerka je posebno emotivno doživela očev trjumf, a sada se na društvenim mrežama oglasila i njegova supruga.

Jelena i Novak Đoković krstili su svoje naslednike 2023. godine, a tom intimnom i svetom činu prisustvovali su samo najuža porodica i kumovi. Krštenje Stefana i Tare Đoković odigralo se pod Ostrogom, a krstio ih je patrijarh Porfirije.

Kum na krštenju bio je bivši fudbaler Neven Marković i on je krstio Stefana, dok je Tarina kuma bila najbolja drugarica njene majke Jelene i direktorka Fondacije „Đoković” Maja Kremić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by majakremic (@majakremic)

 

O tome zašto se krštenje Stefana i Tare Đoković ranije nije dogodilo, uprkos tome što je Novak veliki vernik, govorila je njegova majka Dijana.

– Veoma sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka i velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega – rekla je, a potom se osvrnula i na pitanje krštenja njegovih naslednika, koje se u medijima često provlačilo.

printscreen Instagram Sportal Srbija

 

– Novak nosi osveštani krst koji je dobio u Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo.

On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže: "Kada budu mogli da shvate čin krštenja". On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni – rekla je Dijana.

 

Komentari (0)

Loading