Celebrity News

San koji Novak Đoković sanja punih 16 godina: Zbog toga opet nosi sveti krst sa Hilandara

San Novaka Đokovića

San koji Novak Đoković sanja punih 16 godina: Zbog toga opet nosi sveti krst sa Hilandara

Credit: Spada/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

San Novaka Đokovića isti je već 16 godina.

Novak Đoković olimpijsko zlato priželjkuje tokom cele karijere. Teniser danas protiv Alkatraza igra za „zlatni slem“ karijere.

Pročitajte: Novak Đoković odustao od takmičenja, organizatori izdali hitno saopštenje

U svojoj bogatoj riznici ne samo da ima rekordna 24 trofeja s turnira za grend slem nego i sa svakog po najmanje tri, što nikome u istoriji njegovog sporta nije pošlo za rukom.

Ima, međutim, i taj nedosanjani san o Olimpu koji danas može da ostvari. Srpski teniser nije uspeo u svojoj nameri da osvoji medalju ili medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Nažalost, u četiri moja nastupa na Olimpijskim igrama, treći put sam (poražen) u polufinalu... Samo sam jednom osvojio bronzu. Naravno, "samo" pod znacima navoda, medalja je medalja, ali za neki moj standard, očekivanja i želje to nije idealan rezultat.

Izvinjavam se svim ljubiteljima sporta koje sam razočarao jer znam da su mnogi od mene očekivali medalju, a i ja jesam, isto. Žao mi je i zbog Nine, isto, što na kraju nismo izašli na teren, ali... jednostavno, otkazalo mi je telo, potpuno. Igrao sam pod lekovima, nenormalnim bolovima, iscrpljenošću.

Tako da... Ali, opet kažem, daleko od toga da svaljujem krivicu zbog onoga što će se desiti zbog Olimpijskih igara, ovog, onoga, ali meni je srce na mestu. Dao sam sve od sebe. I volim da igram za svoju zemlju. To je sport, rezultat, nažalost, nije bio na mojoj strani, idemo dalje - rekao je Novak Đoković tada.

RTS

 

 

Đoković je u Parizu pokazao krstić sa Hilandara, koji je uzeo 2009. kada je posetio Svetu goru. 

Prvi put je učestvovao na Igrama u Pekingu 2008. godine, kada je zahvaljujući pobedi nad Džejmsom Blejkom osvojio bronzanu medalju.

Komentari (0)

Loading