Celebrity News

On stvarno nije dugme: Brenin i Bobin kum je milijarder, a zaradio je više od Ronalda i Mesija zajedno

Jon Cirijak je domaćoj javnosti poznat kao Brenin i Bobin venčani kum. Ali to nije sve...

On stvarno nije dugme: Brenin i Bobin kum je milijarder, a zaradio je više od Ronalda i Mesija zajedno

Dalibor Danilović

Bivši rumunski teniser Jon Cirijak ima 83 godine i najbogatiji je sportista svih vremena. Njegovo bogatstvo danas se procenjuje na dve milijarde dolara. 

Pročitajte: Lepa Brena i Boba jednoglasno rekli kraj: Bilo je sukoba, ja sam praštala i brojala 

Bio je trener i menadžer Borisa Bekera, Štefi Graf, Gorana Ivaniševića, Marata Safina, Meri Džo Fernandez i drugih uspešnih tenisera i to mu je bila samo odskočna daska za biznis u kom je upoznao uticajne ljude. 

Odavno deo svetskog džet-seta, Cirijak gaji posebnu strast ka motociklima. U vlasništvu ima više od 400 modela, od kojih su neki pripadali Alu Kaponeu i Eltonu Džonu.

Bogatstvo koje Cirijak ima najlakše bi se moglo opisati ovako:

Kada bi najslavniji teniseri 21. veka, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal spojili svoja bogatstva, koja se mere stotinama miliona dolara, ne bi imali ni polovinu onoga što poseduje Cirijak – preneo je svojevremeno Mondo.

Pročitajte: Molila sam Filipa da me ne vodi u njenu kuću

Međutim, Cirijak je najmanje novca zaradio od tenisa, a njegov uspon počeo je po završetku igračke karijere. Forbs o njemu piše da najviše prihoduje od bankarstva i osiguranja. U javnosti se šuškalo i da je vlasnik teniskog turnira iz Masters serije u Madridu, a ima i nekoliko kompanija u kojima je zaposleno više od 20.000 ljudi.

Interesantan je i podatak da je Novak Đoković od Cirijaka pre nekoliko godina kupio ATP turnir u Beogradu. Cirijak je o Novaku nedavno izjavio:

– Bio je jedan mladić po imenu Đoković ili tako nešto, koji nije imao dovoljno novca da trenira u bivšoj Jugoslaviji, u Srbiji. Trenirao je u Rumuniji, a prvi put kada je želeo da igra ovde, morao sam da mu dam „vajld kard” – rekao je Cirjak i dodao:

JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

 

 

– Nije zaboravio to, nije zaboravio moje ime i prepoznao me je kada me je video. Tri četvrtine njegovog uspeha je zahvaljujući ovom mestu, jer je odavde dobio poziv - izjavio je Jon Cirijak početkom godine na konferenciji za medije povodom održavanja ATP turnira u Bukureštu.

Osim toga, na poziv Novaka Đokovića, donirao je 100.000 dolara za popravke kuća posle poplava u Srbiji u maju 2014. godine.

Posebno zanimljiva pikanterija iz Cirijakovog života je da biznismen, kako se pisalo, prema sopstvenom priznanju, ima trideset petoro dece. A navodno tvrdi da ta brojka nije konačna.

Lepa Brena i Boba Živojinović o Cirijaku imaju samo reči hvale. O dugogodišnjem prijateljstvu i kumstvu govori i to da je Jon prisustvovao venčanju Filipa Živojinovića i Aleksandre Prijović 2018. godine.