Celebrity News

Glumac Bojan Krivokapić iskreno priznaje: Težak je put roditelja deteta sa autizmom

Glumac Bojan Krivokapić ima sina sa autizmom

Glumac Bojan Krivokapić iskreno priznaje: Težak je put roditelja deteta sa autizmom

Nova

Glumac Bojan Krivokapić i njegova supruga Taisa roditelji su deteta sa autizmom.

Instagram

 

Iskustva koja su stekli tokom višegodišnje borbe sa tim problemom bračni par redovno deli u podkastu “Neosvetljeni ćošak”.

Pročitajte: Miodrag Krivokapić ima sina glumca, a kakva mu je tek snaja lepotica! Rodila mu je dvoje unučadi, a on se prema njoj ponaša... (FOTO)

- Naziv mi se učinio adekvatnim jer aludira na to da je autizam nepoznanica. Deca sa autizmom imaju neki svoj svet koji je za većinu ljudi nejasan - rekao je Bojan nedavno, gostujući u emisiji “Utisak nedelje”.

Bračni par Krivokapić ima dvoje dece, ćerku i sina. Kod dečaka, koji sada ima četiri i po godine, rano su uočili da nešto nije u redu.

- Nije se odazivao, nije reagovao na naš glas i pomislili smo da ima problem sa sluhom. Ispostavilo se da je to u redu, pa smo krenuli dalje. Naš dom zdravlja ima razvojno savetovalište za ranu dijagnostiku pa su znali gde dalje da nas upute - pričala je Taisa Krivokapić.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Autizam je ozbiljan problem jer je to stanje koje je doživotno i nepredvidljivo. Težak je put roditelja deteta sa autizmom. Malo je onih na čiju pomoć mogu da računaju, a to su pre svega bake i deke - ističe sin glumačkog barda Miodraga Krivokapića.

Pročitajte: Jedine fotografije unuka Maje Odžaklijevske koji ima autizam će vas dovesti do suza! Luka je njen princ

- Kad imate dete koje bitno sporije usvaja sve veštine razvoja, prinuđeni ste da ulažete mnogo više energije, da budete spremni da rezultate ne vidite ni sutra, ni za mesec dana. Možda tek za godinu dana primetite ozbiljan iskorak. Za to je potrebna ogromna mentalna i fizička snaga - navodi Bojan, ukazujući značaj inkluzije.

Instagram

 

Iza svake reči glumca izvire snažna poruka, koja se odnosi na roditelje u sličnoj situaciji.

- Prepoznavanje i uključivanje u tretman važno je u prve tri godine života, kada najviše može da se uradi. Kad imate dete sa autizmom, nema mesta rečenici: Ja ne mogu. Moraš da možeš, jer ko drugi?

Komentari (0)

Loading