Celebrity News

Advokati rekli svoje: Porodica Tome Zdravkovića oštećena za milion evra

Porodica Tome Zdravkovića pokrenula sudski spor

Advokati rekli svoje: Porodica Tome Zdravkovića oštećena za milion evra

Ata Images

Porodica Tome Zdravkovića pokrenula sudski spor

Iako je od smrti Tome Zdravkovića prošlo više od tri decenije, njegovo ime i dalje živi. Pesme koje je otpevao i danas su veliki hitovi, a mnoge od njih su posveta njegovim velikim ljubavima.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Kada mi je predložio da se udam za njega, pitala sam ga: A šta da radim sa tobom? Ti si čovek koji iza sebe ima četiri braka i dete. Ja još nisam napunila ni 25 godina - pričala je Gordana Zdravković, koja je uz Tomu ostala do poslednjeg dana njegovog života.

Danas živi u Torontu, sa njihovim sinom Aleksandrom. U Beograd dolazi svake jeseni kako bi, na godišnjicu njegovog odlaska, obišla Tominu večnu kuću.

Pročitajte: Kada je saznao da je neizlečivo bolestan, Toma Zdravković otpevao NAJLEPŠU LJUBAVNU PESMU svih vremena - Krije strašnu tugu

Posle premijere filma “Toma”, Gordana Zdravković je u intervjuu za Hello! ispričala:

- Kroz ceo film se provlači istina, i to je ono što je najvažnije. Devedeet posto ispričanog se zaista desilo. Bjeli sam rekla: “Možeš da uradiš film, ali da ne bude laž. Toma ništa nije skrivao, nikoga nije folirao, drži se toga.” I on je to ispoštovao. Ovo je umetničko delo, a ne dokumentarac.

Međutim, kada je prošle godine boravila u Beogradu, udovica Tome Zdravkovića iznela je niz zamerki: da su pesme oskrnavljene, da nije ispoštovan ugovor, da je finansijski oštećena...

Luka Šarac

 

Sad su se, na tu temu, oglasili i njeni pravni zastupnici, koji su izneli pozadinu priče.

- Porodica Zdravković nam se obratila nakon što je film emitovan i učinjen interaktivno dostupnim, tako da nismo imali mnogo prostora za delovanje. Ljudi su potpisali ugovor u dobroj veri i kada su shvatili da nešto nije kako treba, obratili su nam se - rekli su advokati porodice Zdravković, gostujući na Hype televiziji.

Pročitajte: Suze u emisiji uživo - Supruga Tome Zdravkovića otkrila sve o njegovom odnosu sa Silvanom

Osim toga, izneli su i neke podatke vezane za proces koji se vodi.

- Izgovori koje dobijamo, kada je naplata u pitanju, su da taj projekat nije bio ekonomski isplativ. Ako je zaista tako, zašto je štampana knjiga u dva izdanja? Ako nije isplativo, onda se staje na prvom izdanju. Ili, zašto je jedna vinarija pravila vino “Toma” - kazali su pravni zastupnici Zdravkovića u podkastu Dcast.

Komentari (0)

Loading