Celebrity News

Nadežda Biljić iskreno o bolesti: Čitav život mi se okrenuo naglavačke

Zdravlje Nadežde Biljić ugroženo

Nadežda Biljić iskreno o bolesti: Čitav život mi se okrenuo naglavačke

Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Nadežda Biljić uvek je otvoreno govorila o svom životu: kako o lepim, tako i o onim manje prijatnim momentima. A njih je, nažalost, bilo. Nije tajna ni da je zdravlje Nadežde Biljić ugroženo.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Čitav život mi se okrenuo naglavačke – iskreno je priznala pevačica, gostujući u emisiji „Grand magazin”.

Pročitajte: Bila je perspektivna zvezda Granda, a onda je upala u kandže poroka - Nisam znala za meru, godinu dana sam...

- Nažalost, moj rođeni brat i ja imamo dijabetes tipa 1. To saznanje mi je jako teško palo. Živim na insulinu, nimalo nije lako.

Kako je navela, saznala je da ima visok šećer skoro pa slučajno.

- Mesec i po dana sam se osećala čudno. Uzela sam od brata aparat da izmerim šećer. Bila sam ubeđena da se pokvario, jer je pokazivao 29,8.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Sledeći korak bio je odlazak kod endokrinologa, postavljanje dijagnoze, terapija... Rečeno joj je da se tokom trudnoće javio gestacijski dijabetes.

- To je česta pojava kod trudnica. Bude na samoj granici, praktikuje se dijeta, a posle porođaja se sam reguliše. Međutim, kod mene to nije bio slučaj.

- Porodila sam se pre vremena, hitnim carskim rezom. Kada sam izašla iz porodilišta Narodni front, suočila sam se sa visokim pritiskom, koji nikada ranije nisam imala. U osnovi svega bio je dijabetes.

Pročitajte: Potpuno sam izgubila vid - Mučna ispovest Gorice Nešović o bolesti koja joj uništava život

Zdravlje Nadežde Biljić popravilo se kada je počela da prima insulin.

- Osećaj kada treba da ubodem samu sebe nije nimalo prijatan. Davala sam sebi insulin četiri-pet puta na dan, sada je malo bolje.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Kako je istakla, o svom problemu govori bez ustručavanja, svesna da je dijabetes bolest savremenog doba, s kojim se suočava sve veći broj ljudi.

- Dijabetes, zapravo, nije bolest. To je stanje organizma i s tim se živi. Ako vodite računa, možete da doživite duboku starost.

- Važno je da se poštuje određeni režim. Ja sam, recimo, počela da doručkujem. To nikada nisam radila. Takođe, ostavila sam slatko, koje volim najviše na svetu. Nisam baš disciplinovana, priznajem. Ipak, tu je suprug da me podseti – ispričala je Nadežda bez zadrške.

 

 

 

Komentari (0)

Loading