Celebrity News

Vesna Zmijanac ekskluzivno za "Story" otkriva zašto je emotivno usamljena: Nikolija me lišila slobode

Vesna Zmijanac u svojoj radnoj biografiji beleži više od 40 megahitova otkriva kako se dogodilo da ostane sama iako je imala mnogo udvarača, zašto je izlazila iz emotivnih veza uprkos velikoj ljubavi, objašnjava u šali da ćerki, zetu i unukama služi kao dostavljač hrane i tvrdi da se ne meša u njihov život, mada se u javnosti piše drugačije

Vesna Zmijanac ekskluzivno za "Story" otkriva zašto je emotivno usamljena: Nikolija me lišila slobode

Slava i uspeh Vesni Zmijanac (64) dolazili su zajedno sa usamljenošću. Budući da je druge zanimala isključivo kao popularna pevačica, a ne obična Vesna, harizmatična i duhovita žena, domaćica i odlična kuvarica, radije je birala da vreme provodi sama uz knjigu ili u kući na Bukulji, iza čijih vrata i dan-danas voli da se sakrije svaki put kada oseti premor i poželi da uzbudljiv život zameni mirnim. Zahvaljujući muzici, Vesna je ispunila sve svoje mladalačke snove. Ne postoj mesto na kugli zemaljskoj koje nije posetila, družila se s publikom širom sveta, bivala u društvu uticajnih ljudi, punila velike hale, dok je ploče s megahitovima prodavala u nezapamćenim tiražima. U šali voli da napomene kako je u vreme stare Jugoslavije i svoje najveće popularnosti, na modnim revijama održanim u Njujorku, Londonu ili Parizu, umela da s jedne Naomi Kembel skine komade visoke mode i ponese ih na nastupima. Bila je poznata po inovativnosti i smelosti u oblačenju, a i dalje svi pamte kada je za potrebe spota za pesmu „Sebi sam bila i rat i brat“ obukla providan triko koji prekriva tek intimne delove tela. Za sebe voli da kaže da je bila pravi „ajduk“ koji je sve hteo, sve video i sve prošao i ne kaje se ni zbog jednog svog poteza. Ne postoji prostor za koji Vesna, i nakon pola veka karijere, ne može da proda sve ulaznice, ipak ona se iz skromnosti i možda nekakve nesigurnosti, prisutne kod gotovo svih umetnika, trenutno radije odlučuje za manje hale. Koncert koji je trebalo da bude održan u „Sava centru“ još pre dve zime, gledaće da održi početkom naredne godine. U intervjuu koji smo vodili nakon njene duge medijske pauze pričala nam je o svom emotivnom životu, kakav je nekada bio, a kakav je danas, nedosanjanim snovima, o sreći, koja ju je uvek pratila, ali iz nekog razloga u njoj nikada nije umela dugo da uživa, a otkrila nam je i kakav odnos gaji s dvema unukama, ćerkom Nikolijom Jovanović (32) i zetom, reperom i glumcem Reljom Popovićem (32).

Dušan Petrović

 

Vesna Zmijanac za "Story" otkriva zašto je emotivno ostala sama

Važili ste za jednu od najlepših žena bivše Jugoslavije, ipak istakli ste da vam lep izgled nije mnogo dobra doneo. Na šta ste konkretno mislili?

- Svi su u meni videli samo to, lepoticu, dok sam ja najčešće tražila drugačiji pogled i mišljenje. Mnogo puta sam htela nekome da budem samo drugarica i na kraju, kako me ta lepota ne bi debelo koštala, pronašla sam način da dođem do svog cilja, glumeći muškaraču.

Da li je to jedan od razloga zbog kojeg ste se u vreme najveće popularnosti osećali usamljeno?

- Često sam se osećala usamljeno, jer su svi u meni gledali pevačicu Vesnu Zmijanac, s kojom žele da se druže i dive joj se, a ne Vesnu običnu ženu, odličnu kuvaricu, što sam, između ostalog, i bila kada se reflektori pogase. Tu Vesnu nisu poznavali niti su želeli da upoznaju. Stoga se dešavalo da sam se često s nastupa ili nekog privatnog druženja vraćala još usamljenija nego da sam ostala kod kuće. Mnogo puta sam se pokajala što sam dragoceno vreme davala ljudima koji to ne zaslužuju. S godinama i iskustvom naučila sam da ih bolje procenjujem i na njihovim licima već kroz par minuta pročitam šta im je baba jela kako bi imali plave oči. Većina je bila površna, što je meni u samom startu bilo jasno. Lakše mi je, stoga, bilo da budem sama, čitam i bavim se stvarima koje su me ispunjavale, a ne da mlatim praznu slamu.

Pretpostavljamo da ste upravo zbog te površnosti teško nalazili partnere koji će vam parirati.

- Bilo je onih koji su to uspevali, ali tu su onda nastupali problemi druge vrste. Naime, najčešće je ta osoba s kojom sam se poklapala na svim nivoima bila tuđa. To je bilo veliki problem kroz moj život, a posebno nakon što sam napunila 30 godina. Dok sam bila mlada i u uzrastu da formiram zajednicu, bila mi je važnija karijera. Trčala sam tamo i ovamo, to vam je život nas pevača. Imala sam ja i drugu varijantu, da se odreknem muzike i budem ono što su svi ti muškarci od mene hteli. Oni se, naime, svi zaljube u Vesnu Zmijanac, a onda bi posle par meseci voleli da me zatvore u kuću da im kuvam. To bi im prijalo, ali ja sam u tim situacijama umela da se okrenem i odem bez objašnjenja i pozdrava.

Pročitajte: Nikolija konačno progovorila o odnosu Vesne Zmijanac i Relje - Stranci koji beže jedno od drugoga

Dušan Petrović

 

Da li ste odlazili iako ste nastavljali da volite?

- Naravno, uglavnom je tako i bilo, ali spas sam pronalazila u pesmi koju sam volela više od svih njih. Nijedan pojedinac nije uspevao da me usreći u meri u kojoj su to mogli muzika i publika.

Postoji li danas neko na čiji pomen vam zaigra srce?

- Našalila sam se u jednoj emisiji i slatko nasmejala gledaoce kada sam rekla da udvarači moje generacije i stariji više nisu među živima. Mlađi, s druge strane, ne mogu sa mnom da se snađu. Mladost je sama po sebi ludost. Uvek im treba mama, a ja to ne želim da im budem.

Rođenje ćerke Nikolije naveli ste kao trenutak najveće sreće. Da li je bila vaša želja da ostanete na jednom detetu?

Da sam se ja pitala, rodila bih još petoro, ali nekako nije više išlo. Ne znam, možda se nisam ni trudila dovoljno. Nikolija je bila prekretnica u mom životu, dobila sam je kasno, sa 33. To je bila velika odgovornost, prioriteti su mi se promenili, jednostavno, počela sam da živim drugačijim životom. S majčinstvom žena do kraja života postaje lišena slobode, ali je i najsrećnija na svetu. Kada je Nikolija dobila drugu ćerku, Rea se ućutala, a ja da je utešim, kažem joj: “Ti si bakina prva radost”, a ona mi sa svega pet godina pokaže prstom na Nikoliju i kaže: “Ne, nisam ja, već mama”. Prepametna je, dok je ova mala pravi šećer. Samo se smeje. Milost je kada uđe u kuću, a baka kada god može pomaže. Kotarice idu tamo i ovamo. I Nikolija, kada je bila mala, imala je deku servis, Vladinog oca. Bio je tu za sve, da je vodi u obdanište, odveze, doveze, dok sam je ja pratila gde je, s kim je. U neku ruku sam je, doduše, i puštala. Bile smo opuštene dok ne uočim da tu nešto nije kako treba. Vrlo svesno smo tada umele da zakočimo, uozbiljimo se i po kratkom postupku dovedemo u red to što ne valja, tako je i danas.

Pročitajte: Jedina fotografija Vesne Zmijanac iz braka sa Kemišom! Iznenadiće vas šta rade na njoj! (FOTO)

Dušan Petrović

 

O ćerki i zetu pričate u superlativu, međutim u medijima stalno potenciraju lošu energiju među vama. Šta mislite da je razlog tome?

- Čini mi se kao da se utrkuju da nekome rasture kuću, brak i ljubav izmišljajući priče. Na svu sreću, sve troje smo iz javnog sveta pa shvatamo žutu štampu. Zašto bih ja bila u lošem odnosu s Reljom, šta ja to mogu njega da posavetujem, koji auto da kupi, na primer? To su gluposti. Ko još sluša taštu i tasta? Odnosi s mojim Reljom i Nikolijom su onakvi kakvi moraju da budu. Mogu samo da ih pitam: ”Šta želite sutra da jedete?”, da im to skuvam i odnesem (smeh), Tašta sam kakva se samo poželeti može.

Ceo intervju sa Vesnom Zmijanac i mnoge druge ekskluzivne priče pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji od 8. decembra.

story

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading