Celebrity News

Đoković u suzama, Merimine ćerke jecaju, pola estrade došlo da isprati voljenu koleginicu! Pogledajte fotografije sa sahrane

Sahrana Merime Njegomir održala se danas u 14:30 časova, na Novom groblju u Beogradu. Neutešna porodica, brojni prijatelji i kolege ispratile su pevačicu na večni počinak.

Đoković u suzama, Merimine ćerke jecaju, pola estrade došlo da isprati voljenu koleginicu! Pogledajte fotografije sa sahrane

Pevačica Merima Njegomir preminula je 20. novembra u 69. godini od posledica teške bolesti sa kojom se borila. Ranije tokom dana održana je komemoracija u Kamenoj sali u zgradi Radio Beograda, kojoj su prisustvale neutešne ćerke Merime Njegomir kao i sin i brojni pevačicini saradnici, prijatelji i kolege.

Pročitajte: Ovako je pevačica govorila nekoliko dana pred smrt - Poslednja izjava Merime Njegomir ledi krv u žilama

Ata Images

 

Sahrana Merime Njegomir bila je na Novom groblju, a ona je ispraćena na večni počinak u Aleji zaslužnih građana.

Sahrana Merime Njegomir na Novom groblju u Beogradu

Ispred crkve Svetog Nikole na pomenutom groblju, gde je održano opelo, postavljen je bio kovčeg s posmrtnim ostacima pevačice, a neutešna porodica primala saučešće.

Ata Images

 

Najbliži su se okupili kako bi Merimi odali poslednji pozdrav. Sin Marko i ćerke Ljubica, Milica i Jelena su skrhani bolom primali saučešće, a ispred njih stajao je venac od crvenih ruža, sa potresnom porukom.

- Što je lepo kad se neko voli, a duša boli. Zauvek tvoji deca i unuci - pisalo je na pomenutom vencu.

Takođe, sestra preminule Merime poslala je venac sa belim ružama, a sahrani nije mogla da prisustvuje jer se nalazi u bolnici.

Pročitajte: Tuga! Merima Njegomir preminula u 69. godini života

Ata Images

 

- Poslednji pozdrav sestri - glasila je poruka.

Osim toga, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poslao je venac, a na njegov predlog Merima Njegomir počivaće u Aleji zaslužnih građana, prenosi "Republika" .

Pročitajte: Buran brak i još burniji RAZVOD - Ovo je bivši muž Merime Njegomir sa kojim je dobila četvoro dece (FOTO)

Ata Images

 

Među prvima pristigla je pevačica Vesna Zmijanac, Goca Lazarević, Milena Plavšić, Rada ĐuričinAna Bekuta, Milan Radulović Laća,  zatim Slavica Rokvić i Zlata Petrović, koja je tek nedavno sahranila muža Marinka. Odmah potom došla je i Nada Točagić, a nakon nje, došli su i Čedomir Jovanović, ali i ostali prijatelji kako bi odali poslednji pozdrav preminuloj pevačici. Tokom sahrane pojavio se i Ivica Dačić , predsednik Skupštine. Pojavio se i Dragan Kojić Keba, Srđan Đoković i Ćana. 

Pročitajte: Vila puna uspomena - Ovde je Merima Njegomir uživala u najlepšim trenucima sa decom i unucima (FOTO)

Ata Images

 

Otac Novaka Đokovića bio je u crnini, prišao je Meriminim ćerkama koje su jecale kada su ga videle.

Merimina ćerka Ljubica skrhana od bola, pala je u zagrljaj prijateljice koja je došla kako bi joj pružila podršku. Dok je trajalo opelo Jeleni je pozlilo, te su joj prisutni dali vodu i pridržavali je da ne padne.

Pročitajte: Muk na komemoraciji Merimi Njegomir - Potresan govor kume Ane Bekute, porodica SLOMLJENA (FOTO)

Ata Images

 

Gorke suze slivale su se niz lica prisutnih, koji ne uspevaju da se pomire sa time da Merime više nema. U jednom trenutku Merimine ćerke su se slomile, te su jecale i kukale sav glas, kao i ostali prisutni.

Merima je sahranjena pored Džeja Ramadanovskog, a u blizini oko njih su grobovi i Vlaste Velisavljevica, Ivana Bekjareva, Tike Arsića, Borisa Komnenića.

Podsetimo, istaknuta estradna umetnica rođena je 9. novembra 1953. godine. Život je provela u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od legendarnih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge. Dobitnica je brojnih priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi, Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograd. Pored toga osvojila je mnoštvo nagrada na festivalima tokom svoje bogate karijere. Porodica i prijatelji je nikada neće zaboraviti.

Komentari (0)

Loading