Celebrity News

Dijana i ja smo uspeli da sakrijemo istinu od Novaka! Šok priznanje Srđana Đokovića

Priznanje Srđana Đokovića, koje je izneo u svom duboko iskrenom intervjuu za "Ekspres!" šokiralo je javnost. Prvi put, tokom višegodišnje karijere svog sina Novaka, progovorio je o svim teškoćama koje je porodica Đoković proživela da bi mogla da ga podrži na putu ka uspehu.

Dijana i ja smo uspeli da sakrijemo istinu od Novaka! Šok priznanje Srđana Đokovića

U duboko iskrenoj ispovesti za pomenuti list Srđan Đoković otkrio je da je na početku Novakove karijere bilo onih na čija je vrata uzaludno kucao, dok se sa druge strane porodica u potpunosti predala Novakovom usephu.

- Mi smo bili obična srpska porodica, koja nije imala nikakve uslove. Ja sam ih izmolio da nam daju lokal na Kopaoniku kad su se "Konaci" otvorili da bismo imali od čega da živimo. Tako smo u decembpru 1989. otvorili palačinkarnicu. Novak je imao godinu i po dana. Taj Kopaonik i to što smo tamo radili spasili su čitavu porodicu - otpočeo je priču on.

A kada je Novak napunio dvanaest, Srđan je kako kaže "kucao na razna vrata" da potraži partnera i sinu pomogne, obezbedi neophodne uzslove. Međutim, vrata se nisu otvarala.

Pročitajte: TA REČENICA NAM JE NAPRAVILA PAKAO OD ŽIVOTA - Otac Novaka Đokovića žestoko opleo po Bobi Živojinoviću!

Julian Finney/Getty Images via Guliver

 

- Nikad nisam tražio sponzorske ugovore, to odmah da razjasnimo. Tražio sam partnerske odnose sa ljudima i firmama, koji će uložiti novac i imati procenat kad on počne da zarađuje. Međutim, ovde ništa nismo uspeli da završimo.

Ipak, da ga ne bi pokolebali, roditelji su istinu o materijalnoj situaciji od Novaka godinama skrivali, priznaje Srđan Đoković.

Priznanje Srđana Đokovića - Zaštitili smo Novaka koliko smo mogli!

- Novak nije imao pojma šta se dešava i sa kakvim se problemima susrećemo. Bio je zaštićen kao beli medved. Prvu informaciju o tome sa kakvim smo se problemima susretali tokom njegovog odrastanja, dobio je sa 17 godina. Mi smo u jednom periodu života stvarno živeli na ivici egzistencije. To nije trajalo dve, ili tri, već sedamnaest godina. Selili smo se iz stana u stan. On je mislio da su sve to naši stanovi, nije ni pretpostavljao da ih iznajmljujemo, jer nismo imali novca da kupimo svoj stan, svoj lokal. Sav novac koji smo zarađivali ulagali smo u njega i njegovu karijeru. Ali sa druge strane, on je na pravi način to vrednovao i vratio. Nijedne sekunde nije zloupotrebio.

Osim egzistencijalne brige, Srđan je brinuo i o svom sinu, koji je svakodnevno mnogo trenirao, kako bi uspeo da ostvari svoj veliki san.

Ata Images

 

- Sve vreme bio sam uplašen. Plašio sam se šta će se dogoditi sa njegovim telom, duhom. Da li će biti dovoljno čvrst i jak da se izbori sa svim problemima sa kojima se susreo. Da li će njegovo telo izdržati sve te napore, koji su ogromni. Trenirao je sedam-osam sati šest dana nedeljno, samo je nedelja bila slobodan dan. Plašio sam se da mu nešto ne nameste, ali njega Bog čuva. Na žalost Markovu i Đoletovu, ja više nisam imao dovoljno energije za njih dvojicu iako su i oni bili super talentovani za tenis. Međutim, nisam mogao više. Novak mi je pojeo svu energiju koju sam imao - iskreno završava svoju ispovest Srđan Đoković.

Komentari (0)

Loading