Celebrity News

Olivera Kovačević u ispovesti za "STORY": Žrtva sam velike prevare!

Olivera Kovačević, novinarka, autorka i urednica Zabavnog programa Javnog servisa odgovara na kritike javnosti u vezi s radom njene televizijske kuće, otkriva kako je prevazišla teške trenutke koji su je zadesili zbog internet kriminala i govori o svojim poslovnim i privatnim planovima

Olivera Kovačević u ispovesti za "STORY":  Žrtva sam velike prevare!

Klopka Olivere Kovačević (54) traje i danas, uprkos tome što je njena istoimena tok-šou emisija davno okončana, a u nju su upali svi koji su naivno poverovali da bi povlačenjem s televizijskog ekrana i iz političkog novinarstva istaknuta autorka ujedno mogla da se povuče iz aktivnog rada na kreiranju medijske slike u Srbiji. Popularna Olja poslednjih godina plete svoju mrežu jednako precizno i posvećeno kao glavna urednica Zabavnog programa RTS-a, a kako od nje saznajemo, ta pozicija krije sopstvene zamke, kako one koje postavlja drugima, tako i one u kojima se sama neretko nalazi. Ipak, teško ćete prevariti onog koji je takav sport izmislio. Olivera je danas spremna na sve krivine koje se nalaze na njenoj poslovnoj putanji, pa se isto tako spremno osvrće na brojna pitanja i kritike koje javnost njenoj kući neretko upućuje. Dok je otvorena prema svim pitanjima koja se nalaze pred njom, urednica ne može da se otme utisku da možda deo javnosti nije naročito raspoložen da čuje odgovore. Pa ipak, oni su danas tu.

Već dve godine niste na ekranu, bavite se veoma odgovornim poslom iza kamere, ali još uvek ste najpogodnija osoba kada treba kritikovati RTS i kao takvi zanimljivi ste tabloidima, zašto je to tako?

- „To il‘ nemaš ili imaš, da te s vrata spazi primaš!“ Logično je da se meni obraćaju i da na moju adresu idu i Dnevnik i „Nemanjići“, iako sam ja odgovorna samo za zabavni program. Sigurno je da se mediji neće baviti nekim urednicima koji javnosti nisu poznati. Kritiku apsolutno prihvatam i ne osporavam to pravo nikome, ali volim kada je ona svrsishodna i kada možemo razgovarati sa argumentima.

Pročitajte: Olivera Kovačević - Za ljubavni brodolom nekad je presudno nemirno more, a nekad loš kapetan

Story

 

Neki smatraju da RTS-u osetno nedostaju zvezde u Zabavnom programu, imate li i vi takav utisak?

- Moj utisak je da Zabavni program RTS-a ima TV zvezda koliko sve nacionalne televizije zajedno. Naše zvezde u Zabavnom programu su Jovan Memedović, Mira Adanja Polak, Sandra Perović, Dragana Kosjerina, Tanja Peternek, Kristina Radenković, Slobodan Šarenac, Aca Stojanović, Milan Popović, Marija Veljković, Milica Gacin, Marija Popović, Ana Babić i drugi. Mi možemo da igramo na dva koša sami.

Međutim, činjenica je da je određen broj TV lica napustio RTS. Novinarka Vesna Dedić u brojnim svojim intervjuima naglašava negativan tretman koji je na Javnom servisu „uživala“. Nedavno je istaknuto da RTS i dalje pušta njene emisije u specijalnim prilikama, u nedostatku drugih.

- Ako emitujete emisiju nekoga ko je radio dugi niz godina na RTS-u, ljudi kažu da nemate ništa bolje. Ako je ne emitujete, onda ste zavidljivi i zli jer ne želite da iskoristite nešto što je u arhivu RTS-a. Odlučite sami šta je ispravno. Smatramo da arhiv naše kuće treba koristiti kad god prilika to zahteva i da autoru treba da je čast kada se njegova emisija reprizira jer je to izvesna pohvala njegovom radu.

Šta vam je neugodnije – odgovarati na sva ova pitanja o RTS-u ili o pikanterijama iz privatnog života?

- Uvek radije biram da odgovaram o RTS-u.

Pročitajte: NISMO NI ZNALI DA POSTOJI! Prvi put posle toliko godina, Olivera Kovačević pokazala rođenog brata (foto)

Miša Obradović

 

Olivera Kovačević za "Story": Bila sam žrtva prevare

Na internetu se pojavio vaš intervju u kojem reklamirate izvesni preparat koji vam je, navodno, spasao život posle neke teške bolesti.

- Više od godinu dana internetom kruži moj lažni intervju na pet strana koji detaljno opisuje moje navodne zdravstvene tegobe i reklamira preparat koji me je kobajagi spasao, a da je sve izmišljeno, od reči do reči. Svaki dan me neko pozove da me pita da li je taj preparat dobar, pa ih upozorim da je laž sve što tamo piše, osim moje fotografije. Tu prevaru sam prijavila policiji, ali pošto je sajt na kojem se nalazi ovaj lažni intervju registrovan negde u Americi, procedura njegovog skidanja sa interneta je veoma komplikovana. Zamislite dokle smo došli da morate toliko da lažete da biste prodali neki nazovilek.

Šta mislite, zbog čega su zloupotrebili vaše ime i da li vam se to ranije dešavalo?

- Verovatno im je moje ime korisno i uliva izvesnu dozu poverenja kod ljudi. Inače, nije prvi put da mi se nešto tako dešava. Isto tako, preko mene i mog izmišljenog razgovora s Novakom Đokovićem reklamirali su bitkoin. Problem je što su to sive zone internet piraterije i još uvek nema efikasnog načina za obračun s njima.

Ceo intervju sa Oliverom Kovačević pročitajte u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od 16. juna.

Story

 

 

 

Komentari (0)

Loading