Savršeni kolači koji se ne peku
Kolači koji se ne peku omiljena su poslastica iz nekoliko razloga. Oni su ukusni, a prave se brzo i lako. Ne zahtevaju veliko kulinarsko umeće i, uz asistenciju odraslih, mogu ih praviti čak i deca.
Ne samo što će vam kolači koji se ne peku značajno uštedeti vreme, već će vas poštedeti pranja plehova.
Kikiriki kolač
150 gr maslaca + 10 gr za topljenje čokolade
200 gr šećeraKolači koji se ne peku omiljena su poslastica iz nekoliko razloga. Oni su ukusni, a prave se brzo i lako. Ne zahtevaju veliko kulinarsko umeće i, uz asistenciju odraslih, mogu ih praviti čak i deca.
Ne samo što će vam kolači koji se ne peku značajno uštedeti vreme, već će vas poštedeti pranja plehova.
Kikiriki kolač
150 gr maslaca + 10 gr za topljenje čokolade
200 gr šećera
250 gr mlevenog keksa
300 gr kikiriki putera
200 gr čokolade
šoljica drobljenog kikirikija za dekoraciju
Rastopljeni maslac pomešati sa šećerom i dodati keks. Kikiriki puter razmekšati na pari tek toliko da može da se sjedini sa ostalim sastojcima. Spojiti keks i kikiriki puter, promešati rukom, pa prebaciti u pleh. Preliti rastopljenom čokoladom i posuti drobljenim kikirikijem.
Keksići sa lešnicima
250 gr mlevenog keksa
1 kašika šećera u prahu
3 kašike soka od narandže
1 kašika mlevenih, prepečenih lešnika
10-20 celih, pečenih lešnika
150 gr čokolade
150 gr maskarpone sira (može i neki drugi, neslani)
Priprema je jednostavna i brza. Čokoladu otopite na pari i sačekajte da se prohladi. Pomešajte je sa ostalim sastojcima i napravite homogenu smesu. Ukoliko se masa mrvi, dodajte još soka ili malo rastopljenog putera. Oblikujte kuglice i ređajte ih u papirne korpice.
Korpice poređajte na poslužavnik, ukrasite ih po jednim celim lešnikom i ostavite da se stegnu u frižideru. Nakon pola sata, spremne su za degustaciju!
Kolači koji se ne peku su praktični za pripremu i u vrelim letnjim mesecima kada je poslednje što želite da dodatno ugrejete kuću uključivanjem rerne.
Jednostavno, slatko i zdravo
Zdrave ovsene štanglice
Prednost ovih štanglica je što su neutralnog ukusa i lako ih možete prilagoditi svojim željama. Dodavanjem seckanih urmi, rastopljene čokolade, omiljenog voća ili začina, dobićete potpuno novu poslasticu.
3 šolje ovsenih pahuljica (kupite drobljene ili mlevene)
1/2 šolje mlevenih oraha
2 očišćene i izrendane jabuke (bilo koja sorta)
5 kašika meda
Sve sastojke homogenizujte laganim mešanjem, pa sipajte u manji pleh. Kada odstoji u frižideru, ravnomerno isecite na štanglice i uživajte u krckavom miksu zdravih namirnica.
Kolači koji se ne peku - Ukusne poslastice sa voćem
Iznenada su vam se najavili dragi gosti? Želite da se pokažete kao vrsna domaćica, ali nemate vremena da sate provedete u kuhinji? Ne brinite, kolači koji se ne peku su pravo rešenje.
Kolač sa malinama i piškotama
Ovaj kolač očaraće ljubitelje maline. Njihov kiselkast ukus i svežina dolaze do punog izražaja. Ukoliko preferirate slađe kolače, povećajte količinu šećera.
Za pripremu kolača potrebno je:
3 mala pakovanja piškota
200 gr šećera
3 jajeta
200 gr krem sira
300 gr svežih ili zamrznutih malina
250ml slatke pavlake (možete koristiti i biljnu)
oko 50 ml mleka za natapanje piškota
Belanca umutiti sa polovinom šećera. Žumanca umutiti sa drugom polovinom šećera i skuvati na pari. Kada se smesa ohladi, spojiti je sa belancima i krem-sirom. U to dodati umućenu slatku pavlaku i sve lagano promešati. Na kraju dodati maline.
U dublji pleh srednje veličine poređati polovinu piškota (potrebno je prekriti celo dno). Preko njih sipati fil i preko njega ostatak piškota. Ostaviti u frižideru da se ohladi tokom najmanje sat vremena. Ukoliko kolač pravite sa zaleđenim malinama, potrebno je da ga napravite nekoliko sati ranije kako bi se maline odledile.
Keks sa jabukama i cimetom
300 gr plazme
125 gr putera
1 kg očišćenih jabuka iseckanih na sitne kockice
100-150gr šećera (u zavisnosti od sorte jabuka)
2 kesice pudinga od vanile
1/2 l vode
1 kašičica cimeta
250ml slatke pavlake
Pleh premazati tankim slojem putera. Keks spojiti sa rastopljenim puterom i sipati u pleh. Utapkati prstima kako bi se formirala kora.
Jabuke izdinstati sa šećerom i vodom. Kada se masa zgusne, dodati puding i kuvati još desetak minuta. Skinuti sa ringle, dodati cimet i sačekati da se prohladi, pa sipati u pleh. Ostaviti u frižideru, pa nakon sat vremena premazati umućenom slatkom pavlakom.
Proverene recepte za zdrave i ukusne zalogaje pronađite na našem blogu. Čitajte Story!
250 gr mlevenog keksa
300 gr kikiriki putera
200 gr čokolade
šoljica drobljenog kikirikija za dekoraciju
Rastopljeni maslac pomešati sa šećerom i dodati keks. Kikiriki puter razmekšati na pari tek toliko da može da se sjedini sa ostalim sastojcima. Spojiti keks i kikiriki puter, promešati rukom, pa prebaciti u pleh. Preliti rastopljenom čokoladom i posuti drobljenim kikirikijem.
Keksići sa lešnicima
250 gr mlevenog keksa
1 kašika šećera u prahu
3 kašike soka od narandže
1 kašika mlevenih, prepečenih lešnika
10-20 celih, pečenih lešnika
150 gr čokolade
150 gr maskarpone sira (može i neki drugi, neslani)
Priprema je jednostavna i brza. Čokoladu otopite na pari i sačekajte da se prohladi. Pomešajte je sa ostalim sastojcima i napravite homogenu smesu. Ukoliko se masa mrvi, dodajte još soka ili malo rastopljenog putera. Oblikujte kuglice i ređajte ih u papirne korpice.
Korpice poređajte na poslužavnik, ukrasite ih po jednim celim lešnikom i ostavite da se stegnu u frižideru. Nakon pola sata, spremne su za degustaciju!
Kolači koji se ne peku su praktični za pripremu i u vrelim letnjim mesecima kada je poslednje što želite da dodatno ugrejete kuću uključivanjem rerne.
Jednostavno, slatko i zdravo
Zdrave ovsene štanglice
Prednost ovih štanglica je što su neutralnog ukusa i lako ih možete prilagoditi svojim željama. Dodavanjem seckanih urmi, rastopljene čokolade, omiljenog voća ili začina, dobićete potpuno novu poslasticu.
3 šolje ovsenih pahuljica (kupite drobljene ili mlevene)
1/2 šolje mlevenih oraha
2 očišćene i izrendane jabuke (bilo koja sorta)
5 kašika meda
Sve sastojke homogenizujte laganim mešanjem, pa sipajte u manji pleh. Kada odstoji u frižideru, ravnomerno isecite na štanglice i uživajte u krckavom miksu zdravih namirnica.
Kolači koji se ne peku - Ukusne poslastice sa voćem
Iznenada su vam se najavili dragi gosti? Želite da se pokažete kao vrsna domaćica, ali nemate vremena da sate provedete u kuhinji? Ne brinite, kolači koji se ne peku su pravo rešenje.
Kolač sa malinama i piškotama
Ovaj kolač očaraće ljubitelje maline. Njihov kiselkast ukus i svežina dolaze do punog izražaja. Ukoliko preferirate slađe kolače, povećajte količinu šećera.
Za pripremu kolača potrebno je:
3 mala pakovanja piškota
200 gr šećera
3 jajeta
200 gr krem sira
300 gr svežih ili zamrznutih malina
250ml slatke pavlake (možete koristiti i biljnu)
oko 50 ml mleka za natapanje piškota
Belanca umutiti sa polovinom šećera. Žumanca umutiti sa drugom polovinom šećera i skuvati na pari. Kada se smesa ohladi, spojiti je sa belancima i krem-sirom. U to dodati umućenu slatku pavlaku i sve lagano promešati. Na kraju dodati maline.
U dublji pleh srednje veličine poređati polovinu piškota (potrebno je prekriti celo dno). Preko njih sipati fil i preko njega ostatak piškota. Ostaviti u frižideru da se ohladi tokom najmanje sat vremena. Ukoliko kolač pravite sa zaleđenim malinama, potrebno je da ga napravite nekoliko sati ranije kako bi se maline odledile.
Keks sa jabukama i cimetom
300 gr plazme
125 gr putera
1 kg očišćenih jabuka iseckanih na sitne kockice
100-150gr šećera (u zavisnosti od sorte jabuka)
2 kesice pudinga od vanile
1/2 l vode
1 kašičica cimeta
250ml slatke pavlake
Pleh premazati tankim slojem putera. Keks spojiti sa rastopljenim puterom i sipati u pleh. Utapkati prstima kako bi se formirala kora.
Jabuke izdinstati sa šećerom i vodom. Kada se masa zgusne, dodati puding i kuvati još desetak minuta. Skinuti sa ringle, dodati cimet i sačekati da se prohladi, pa sipati u pleh. Ostaviti u frižideru, pa nakon sat vremena premazati umućenom slatkom pavlakom.
Proverene recepte za zdrave i ukusne zalogaje pronađite na našem blogu. Čitajte Story!
Komentari (0)